Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

To 4o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας ταξιδεύει στην πόλη Braga της Πορτογαλίας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων με τίτλο:Manual skills in 3.0 web age ,το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας συμμετείχε με δύο εκπαιδευτικούς και δύο μαθήτριες στην 4η διεθνική συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το σχολείο Centro Escolar do Fujacal στην πόλη Braga της Πορτογαλίας, την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα ξεναγήθηκαν στον χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις και ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας.Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των χωρών παρουσίασαν τις δραστηριότητες που υλοποίησαν στην διάρκεια του δεύτερου έτους του προγράμματος στα σχολεία τους και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια,αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Οι δραστηριότητες μάθησης στην Braga της Πορτογαλίας άφησαν άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να εμπλακούν σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό, πολυπολιτισμικό περιβάλλον εμπειρικής μάθησης με πολλαπλά οφέλη. Μέσα από την κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία τα παιδιά, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ενδυνάμωσαν την προσωπικότητα και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, καθώς εκτέλεσαν δραστηριότητες μπροστά σε πολυεθνικό κοινό και καλλιέργησαν την ικανότητα της επικοινωνίας. Παράλληλα αξιοποίησαν τις δεξιότητές τους στις ξένες γλώσσες και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφού χρειάστηκε να προετοιμάσουν παρουσιάσεις σχετικά με την χώρα τους. Τέλος ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης Guimarães . 

Κατά γενική ομολογία ,το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό ενώ οι μαθητές μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο ταξίδι . Την επιτυχημένη αποστολή των δύο μαθητριών της ΣΤ’ τάξης : 
Ματζηρίδου Αλεξάνδρας και Πίγκα Αριστέας, που συμμετείχαν πρόθυμα σε όλες τις δραστηριότητες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: 
Σιόλου Μαρία, συντονίστρια του προγράμματος, Παρζάλη Βασιλική ,μέλος της παιδαγωγικής ομάδας. 
Τέλος ορίστηκε η επόμενη συνάντηση που θα γίνει στην Έδεσσα τον Δεκέμβριο του 2018 , όπου θα συζητηθούν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στον τρίτο χρόνο του Σχεδίου.
sxoport


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…