Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωσε τον 18ο γύρο της Ελλάδος με ποδήλατο ο 71χρονος Γ. Ουζουνίδης από την Κρύα Βρύση!



Τον 18ο γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο 71χρονος ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση, Γιάννης Ουζουνίδης. Ο διακεκριμένος συντοπίτης μας ρέκορντμαν ποδηλάτης  ξεκίνησε  την Παρασκευή 11 Μαΐου από την Κρύα Βρύση και τερμάτισε στο ίδιο σημείο μετά από 15 ημέρες, δηλαδή χθες Παρασκευή 25 Μαϊου! 

Ο Γιάννης Ουζουνίδης, όπως δήλωσε στην Η.Ε. karatzova.com, διένυσε συνολικά 3.100 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με αρκετές δυσκολίες, καθώς όπως μας είπε, αντιμετώπισε σε πολλές περιπτώσεις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ δεν έλειψαν και οι αβαρίες.

Ο κ. Ουζουνίδης μας μίλησε για το εγχείρημά του και την αγάπη που έχει για το ποδήλατο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι πραγματοποίησε δύο ποδηλατικούς γύρους στην ηπειρωτική Ελλάδα, τον 16ο και τον 17ο.  Τον πρώτο τον πραγματοποίησε τον ΜάΪο και τον δεύτερο τον Σεπτέμβριο του 2017, διανύοντας συνολικά περίπου 7.000 χιλιόμετρα μέσα σε ένα έτος!!! 
Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, εκτός από το ποδήλατο, είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδος με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ.) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας, αυτήν τη φορά με διαδρομή 900 χιλιομέτρων επιπλέον από τον πρώτο, ήτοι 4.200 χλμ. σε 16 ημέρες. Ο δεύτερος γύρος της χώρας ήταν ιδιαίτερα επίπονος για τον 47χρονο τότε ποδηλάτη, ο οποίος έπρεπε να κάνει πετάλι καθημερινά για περισσότερα από 250 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν άλλοι δεκάξι γύροι της Ελλάδος, με τελευταίο αυτόν που ολοκληρώθηκε μόλις χθες το απόγευμα. 

Ο ποδηλάτης διανυκτερεύει με το αντίσκηνο στην ύπαιθρο και κάποιες νύχτες μένει σε ξενοδοχείο για λόγους ατομικής υγιεινής. Κουβαλά βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα). Τις προηγούμενες χρονιές κατανάλωνε 30 γραμ. αλάτι ημερησίως για να μην υποστεί αφαλάτωση, ενώ στον 15ο γύρο δεν παίρνει αλάτι, αλλά «τρέφομαι κυρίως με φρούτα, μπανάνες, μήλα πορτοκάλια και με μπισκότα, γεμιστά και πτι μπερ», επισημαίνει.

Δείτε παλιότερο αφιέρωμα της TV 100 στον ποδηλάτη:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.