Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαμία: 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων (φωτο)



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Δομών Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π-ΜΕΑ των Δήμων που διεξήχθη την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στην Πόλη της Λαμίας, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, πλήθους εργαζομένων των Δομών αυτών και πολιτών.

Οι οικοδεσπότες του εποικοδομητικού αυτού Συνεδρίου Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κύριος Ευθύμιος Καραΐσκος και Ιωάννης Παπαχατζής Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με ειδικές ανάγκες ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους, τόνισαν στις τοποθετήσεις τους την αναγκαιότητα ύπαρξης του θεσμού αυτού, ως σπουδαίου εργαλείου έκφρασης κοινωνικής πολιτικής στην Χώρα μας. 

Ο αιρετός Άρχοντας αναφέρθηκε στην πολύπλευρη στήριξη που παρέχει τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και η Περιφέρεια γενικότερα, ως εποπτεύουσα των Δήμων Αρχή, στην απρόσκοπτη λειτουργία των Δομών αυτών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε και αυτός με την σειρά του στις υψηλού επιπέδου παροχές που προσφέρονται στα παιδιά από τους επιστημονικά καταρτισμένους παιδαγωγούς που στελεχώνουν τις Μονάδες.   
Σ’ αυτό συμμετείχαν, δια των εκπροσώπων τους, δύο Υπουργεία. Το Υπουργείο Εργασίας, αρμόδιο για την λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α..Π/Μ.Ε.Α με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημητρίου Κορέλλα  και το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με την παρουσία του Γραμματέα Διαχείρισης Ταμειακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ κ. Γεωργίου Ιωαννίδη, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους σε θέματα λειτουργίας τους.

Για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη εφικτή η ομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργου Πατούλη, παρά τις επίμονες προσπάθειες ειδικών. Συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α. μεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο τέως Υπουργός και νυν Βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Σταικούρας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης και  Μιχελής Αθανάσιος και  εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής η κα. Έφη Μπέκου Γενική Γραμματέας Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Π.Σ.Γ πρώην Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας. 
Επιπλέον παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο δικηγόρος κ. Ευάγγελος Αυγουλάς ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α και ο Πρόεδρος Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι (Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας) κ. Θαλής Σφήκας.
Εκ μέρους της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος καθώς και οι κυρίες Ευαγγελία Καραγιάννη και Κωνσταντίνα Μπουμπουρή Ταμίας του Δ.Σ. και εργαζόμενη στο Κ.Δ.Α.Π/Μ.Ε.Α του Δήμου Καρπενησίου αντίστοιχα. Στις ομιλίες τους τόνισαν την σπουδαιότητα των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π/Μ.Ε.Α. και την βοήθεια που προσφέρουν στο παιδί και την οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι με τον τρόπο που λειτουργούν καθίστανται ως ένας από τους βασικούς Θεσμούς και πυλώνες έκφρασης κοινωνικής πολιτικής της Πατρίδας μας. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των δημοτικών αυτών Δομών και η αυξανόμενη πολλαπλασιαστικά συμμετοχή των παιδιών που φοιτούν στους χώρους τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα.  
Λίαν κατατοπιστική για τον τρόπο λειτουργίας τους ήταν και η τοποθέτηση του Οικονομολόγου και Συμβούλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τάσου Σαπουνάκη  

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας έγιναν συνολικά επτά επιστημονικές εισηγήσεις από ισάριθμες ομιλήτριες/ες:
1. Την κ. Μαρία Παπαδανιήλ, Εκπαιδευτικό – υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ – Σχολική Σύμβουλο
2. Την κ. Βούλα Γιαγκάζογλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής - ΑΠΘ, συγγραφέα παιδικών βιβλίων
3. Την κ. Αθανασία Δάμπα, απόφοιτο του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής - ΑΠΘ, ειδικευθείσα στο θεατρικό παιχνίδι
4. Την κ. Ολυμπία Αγαλιανού, Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας -Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας - (Ε.Κ.Π.Α).
5. Την κ. Όλγα Τριανταφυλλίδου – Ταγλαρίδου, Παιδαγωγό Μεταπτυχιακή ειδίκευση στην ειδική αγωγή (Ma S.E.N.) – Εργαζόμενη στο Κ.Δ.Α.Π «ΜΠΑΤΑΝΙ»  του Δήμου Έδεσσας
6. Τον κ. Μάρκο Μυκωνιάτη, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής –Διευθυντή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ναυπάκτου 
7. Την κ. Κλέσιορα Μαρία, Ψυχολόγο – Εργαζόμενη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καρπενησίου,
Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ένα ασυνήθιστο για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεγονός. Αν και το Συνέδριο, όπως μας δήλωσαν παριστάμενοι Σύνεδροι είχε προαποφασισθεί και οργανωθεί προς διμήνου περίπου, όπως άλλωστε γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, με οικοδεσπότες και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων και την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με ειδικές Ανάγκες ΠΑΣΕΚΔΑΠ, ο Δήμαρχος της τοπικής Πόλης αποφάσισε δύο μέρες προ της διεξαγωγής του και αφού είχε διανεμηθεί στον τύπο η σχετική αφίσα του Συνεδρίου και ορισθεί ο χώρος διεξαγωγής του, να μην παρευρεθεί ούτε δια εκπροσώπου του. 
Έτσι οι εργασίες δεν πραγματοποιήθηκαν στην προαποφασισμένη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων, αλλά στην επιλεγείσα την τελευταία στιγμή όμορφη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης.
Το παραπάνω γεγονός, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, δεν εμπόδισε, τις άλλες δύο συνδιοργανώτριες Αρχές να προχωρήσουν κανονικά στις εργασίες του Συνεδρίου, οι οποίες και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαμίας με σχετικό έγγραφό της συνεχάρη τους διοργανωτές και τα μέλη του Συνεδρίου για την επιλογή της πόλης τους, καθώς και για την πρωτοβουλία τέτοιων εκδηλώσεων που άπτονται της μαθητικής κοινότητας στο σύνολό της…    
lahh


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.