Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΑΑ 2014-2020, πρόταση του Δήμου Χαλκηδόνος για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού


Στο πλαίσιο του Μέτρου 4: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ - ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3: ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ Ή ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ - ΔΡΑΣΗ 4.3.4: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ, του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Χαλκηδόνος υπέβαλλε δύο προτάσεις για τη χρηματοδότηση των ακόλουθων πράξεων.

1.«Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από τη θέση Βρυσούλα έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς την τ.κ. Δυτικού του Δ. Πέλλας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 523.000,00 €.
Η συγκεκριμένη πρόταση αφορούσε στην βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους 3.472 μέτρων, η οποία ξεκινάει από την υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό ΕΟ Κουφαλίων – Αθύρων στην θέση Βρυσούλα, και καταλήγει στον οικισμό Δυτικού του Δήμου Πέλλας.
2.«Αγροτική οδοποιία στην Τοπική Κοινότητα Ξηροχωρίου του Δήμου Χαλκηδόνος», συνολικού προϋπολογισμού (συνολικής δημόσιας δαπάνης) 550.000,00 € .
Η 2η πρόταση που υπεβλήθη από το Δήμο Χαλκηδόνος αφορούσε στη βελτίωση υφιστάμενης χωμάτινης οδού μήκους 3.077,00 μέτρων πλησίον του οικισμού Ξηροχωρίου της Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου του Δήμου μας

Με την υπ. Αρ. Πρωτ. 1783-17/4/2018, απόφαση της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΠΚΜ, αποφασίστηκε τελικά η ένταξη της πρώτης εκ των δύο πράξεων στο Πρόγραμμα Χρηματοδοτήσης.
Η 2η πρόταση του Δήμου Χαλκηδόνος, παρ’ότι υποβλήθηκε εμπρόθεσμα αίτηση θεραπείας, απορρίφθηκε διότι υπήρχαν ιδιώτες/κάτοχοι τμημάτων της προτεινόμενης οδού από τους οποίους δεν προσκομίστηκαν επίσημα δημόσια έγγραφα. Ωστόσο η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκηδόνος, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η υλοποίηση του έργου της περιοχής του Ξηροχωρίου, έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων εγγράφων, ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποβάλλει εκ νέου πρόταση όταν προκηρυχθεί καινούριο πρόγραμμα Χρηματοδότησης.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου πιστεύουμε οτι θα διασφαλίσει: την εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής όλες τις εποχές του χρόνου, τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των αγροτών της περιοχής, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών και κτηνοτροφικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανημάτων, την εύκολη διακίνηση της παραγωγής), καθώς επίσης την εύκολη πρόσβαση στις δημοτικές κοινότητες.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.