Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χιλιάδες χορευτές χόρεψαν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη (βίντεο)


Το τρίτο ραντεβού τους  με την ιστορία έδωσαν χιλιάδες Έλληνες από όλη την Ελλάδα , συμμετέχοντας στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε, στην Αμφίπολη.

Χέρι, χέρι πιάστηκαν περισσότεροι απο 2.500 χιλιάδες χορευτές απο 140 Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας και υπό τους ήχους ζουρνάδων και κρουστών,  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.

Φέτος η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε  στην Αμφίπολη είχε  σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς οι διοργανωτές θέλησαν  να στείλουν το μήνυμα της συνέχισης των ανασκαφών του ταφικού μνημείου που έχει σταματήσει απο το 2015.

Τη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας, συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Δήμος Αμφίπολης, με την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις , όπως διαγωνισμός φωτογραφίας, περιηγήσεις στο Μουσείου της Αμφίπολης και άλλες.

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΠΟΠΣΜ:

Μακεδόνισσες και Μακεδόνες
Σας καλωσορίζω στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο με ιδιαίτερη αξία. Από εδώ ξεκίνησε η νικηφόρος εκστρατεία του Μεγάλου στρατηλάτη και εδώ ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο των Βαλκανίων, η πολυτέλεια και ο όγκος του οποίου αρμόζουν ΜΟΝΟΝ σε εκείνον. Από εδώ ας ξεκινήσει και η δική μας νικηφόρος εκστρατεία. Η εκστρατεία για δικαίωση του μακεδονικού Ελληνισμού. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω και τις προσευχές των Πατέρων του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας μας. Ο κυριότερος σύμμαχος όμως είναι η Ιστορική Αλήθεια, η οποία αργά ή γρήγορα θα λάμψει. 
Όλοι γνωρίζουμε ΠΟΙΟΙ είναι απέναντί μας σε αυτόν τον αγώνα. Είναι οι πολιτικοί που συμφωνούν και είναι έτοιμοι να υπογράψουν την παράδοση του ονόματός μας, της Ιστορίας μας και του μέλλοντος αυτού του τόπου στους σλαβοαλβανούς της κεντροβαλκανικής χώρας των Σκοπίων.  Παρόλο που επικαλούνται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών προδίδουν τον δικό τους λαό, τον λαό της Μακεδονίας και εν γένει τον Ελληνικό λαό, υποθηκεύουν την Ειρήνη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. 
Κύριος εκφραστής αυτής της ενέργειας είναι ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς από τον οποίον ζητήσαμε επανηλλειμένα ακρόαση για να του εκθέσουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας ως νόμιμοι κάτοχοι αυτού του δικαιώματος, μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου γαρ. Δυστυχώς ο κ.Κοτζιάς ουδέποτε δέχθηκε να μας συναντήσει. Αντ’ αυτού συγχνωτίζεται με τους ψευδο-μακεδόνες των Σκοπίων και μάλιστα πολύ συχνά. Αντί να υπερασπιστεί (ως οφείλει) τα συμφέροντα της χώρας, της οποίας είναι Υπουργός εξωτερικών, δείχνει αλληλεγγύη στην ακροδεξιά των Σκοπίων βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Βαφτίζει τους σλαβοαλβανούς ως «μακεδόνες». Πριν από μερικές ημέρες καλέσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ τον κ.Κοτζιά να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση για να συναντήσει μαζεμένους χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Μακεδόνες. Να ακούσει τραγούδια μας που μιλούν για τους ηρωικούς μακεδονομάχους. Να αφουγκραστεί τη βούληση των γηγενών Μακεδόνων και να συνομιλήσει μαζί τους. Δυστυχώς μας αγνόησε για μια ακόμη φορά. 
Η ΠΟΠΣΜ μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, εκφράζοντας με ποικίλους τρόπους την αντίθεσή μας στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Μάταια όμως. Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να κρατήσει στάση εθνικά επωφελή. Στο πλαίσιο της καμπάνιας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ συγκεντρώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές, πραγματοποιήσαμε δημόσιες διαβουλεύσεις σε όλη τη Μακεδονία, συγκεντρώσαμε ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων από την πλειοψηφία των Δήμων της Μακεδονίας, συμμετείχαμε οργανωτικά στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ο Ελληνικός λαός μίλησε με τη μαζική του συμμετοχή σε αυτά. Στείλαμε εξώδικες δηλώσεις σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προειδοποιώντας ότι η παράδοση του ονόματος και η παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας συνιστά εσχάτη προδοσία, όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Νικόπουλος σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσφατα. Η Ελληνική κυβέρνηση παρανόμως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις θεωρώντας ως δεδομένη τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
Σήμερα διεξάγεται μια δράση με την επωνυμία «Η ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ». Ήδη φωτογραφήθηκαν κοπέλες από 40 περιοχές της Μακεδονίας, που είναι ντυμένες με αυθεντικές παλιές παραδοσιακές φορεσιές. Πρόκειται για ενδυμασίες που κουβαλούν πάνω τους την Ιστορία μας. Φορέθηκαν από γυναίκες που έζησαν τους σκληρούς αγώνες των Μακεδόνων για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους.  Η παρουσία σήμερα 2500 χορευτών που φορούν μακεδονικές φορεσιές ουσιαστικά τιμά αυτούς τους αγώνες και στέλνει ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς, που αδιαφορούν για την Ιστορία και το μέλλον της Μακεδονίας. 
Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από εδώ δεν είναι πολιτικό…είναι εθνικό.
Καμία ψήφος σε πολιτικό που προδίδει την Μακεδονία.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Είναι εκείνος που οφείλει θεσμικά να διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.  Καθήκον του είναι να διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εδώ, από την Αμφίπολη καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας. Να αποτρέψει την ανιστόρητη εθνογέννεση των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη. Τον καλούμε να εκφραστεί ΔΗΜΟΣΙΑ και να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται. Τον καλούμε να απαιτήσει από την κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και σε περίπτωση που δεν εισακουσθεί τον καλούμε να παραιτηθεί, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, πριν ολοκληρωθεί η εθνική προδοσία. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος που αγαπούσε την Πατρίδα του.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ζητούν την παραίτηση του δημοτικού σιμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου Αλμωπίας, του Χρήστου Γεωργίου, όπως έπραξε ο δημτικός σύμβουλος στην Καβάλα, για την ανάρτησή του στο facebook.
    Δείτε την ανάρτησή του
    https://www.facebook.com/christos.gewrgiou/posts/10213644354555484

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ξεχνάει ότι από την παράταξη που προερχετε και ανήκει έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.