Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσ/νίκης σημάδεψε τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Αναμφίβολα τα χθεσινά γεγονότα στο Λευκό Πύργο και ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σημάδεψαν τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. Η εμφάνιση του κ. Μπουτάρη προκάλεσε αρχικά υβριστικές ιαχές σε βάρος του, οι οποίες κατόπιν μετατράπηκαν, ευτυχώς από ελάχιστους, σε προσπάθεια βιαιοπραγίας σε βάρος του.   

Τι ακριβώς συνέβη και οδηγηθήκαμε στα κατακριτέα από το σύνολο σχεδόν των πολιτών, γεγονότα αυτά;

Οι (ριζο)σπαστικές θέσεις του Δημάρχου διαχρονικά, όπως εκφράστηκαν με τις δηλώσεις του και αφορούν α) την ονομασία της γείτονα Χώρας των Σκοπίων, β) το gay pride, και γ) το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ βρέθηκαν τη χθεσινή μέρα, ως γεγονότα, να προσπαθούν να συνυπάρξουν με την τελετή μνήμης των «Ριζών» μιας μεγάλης μερίδας του Ελληνισμού, στην οποία σχεδόν καθολικά η πλειοψηφία των Ελλήνων συμμετέχει σύσσωμα εδώ και χρόνια. 

Το κλίμα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής και η εμφάνιση του Δημάρχου στο χώρο του Λευκού Πύργου για να συμμετάσχει στο μνημόσυνο των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Χριστιανών, που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι τον Τουρκικό Ιμπεριαλισμό και φανατισμό για να ζουν σήμερα ελεύθερα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονά τους, προκάλεσε δυστυχώς «χημική αντίδραση» και λίγο έλειψε να προκαλέσει γενικευμένη έκρηξη.  

Μήπως τελικά...

Πρόκειται για σύγκρουση θέσεων μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων από την μια μεριά που επιμένει να «τρέφεται» από τις «ΡΙΖΕΣ» της, από το παράδειγμα, από τη θυσία, από το «αίμα» των δικών της ανθρώπων που διαχρονικά έπεσαν για την Ελευθερία, αποτελώντας για αυτούς παραδείγματα αποφυγής των ιδίων λαθών στο μέλλον για μια καλύτερη ζωή…….. και μιας μικρότερης από την άλλη, η οποία ακολουθώντας τη νέα τάση ζητά, ίσως και «άκομψα», την εκ νέου γραφή της παγκόσμιας ιστορίας, γιατί πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό αμβλύνονται τα μίση μεταξύ των λαών και επέρχεται η ειρήνη τοπικά και παγκόσμια…..     

Το μέλλον θα δείξει αν η κοινωνία μπορεί να πορευτεί (ριζο)σπαστικά, σπάζοντας δηλαδή την επαφή της με τις ρίζες της ή μια τέτοια ενέργεια θα βλάψει τελικά το ανθρώπινο δένδρο και θα το οδηγήσει σε μαρασμό….. 

Τελικά….. 

Οι ρίζες προσφέρουν υγιή τροφή για την κοινωνία ή δηλητήριο μίσους;   
Και αν προσφέρουν το δεύτερο μπορεί να αντικατασταθούν…… και με τί ; 

Σημαιοφόρος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Ήθελε να αποδείξει στη Τουρκία και στα Σκόπια ότι δίκαια θα τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη της Κωνσταντινούπολης και των Σκοπίων. Ήθελε να αποδείξει ότι δίκαια θα τον ανακηρύξουν ως το καλύτερο δήμαρχο παγκόσμια, οι ομοφυλόφιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορεί να πας σε ένα μνημόσυνο όταν δεν σέβεσαι τον νεκρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ..... ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ

      Διαγραφή
    2. Πες μας πως εσει δείχνεις τον σεβασμό σου να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι

      Διαγραφή
    3. εσύ (με ύψιλον).....................πιστεύω να επικροτείς τις γνωστες δηλώσεις του Μπουτάρη για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δείγμα του σεβασμού του προς αυτούς

      Διαγραφή
    4. Η ορθογραφία σε μάρανε το ότι καταπίνεις αυτά που Χρόνια σε ταΐζουν αμάσητα τσιμουδιά

      Διαγραφή
  3. Κυριε αρθρογραφε η ιστορια δεν ξαναγραφετε δεν μπορεις να αλλαξεις ιστορικα γεγονοτα κατα το δοκουν.Αυτο το κανουν μονο οι πλαστογραφοι της ιστοριας.Προφανως εσεις ειστε της αποψης οτι αλλαζοντας την θα μπορουν να συνηπαρξουν ειρηνικα τουρκοι και ελληνες.Δεν εχω κατι με τον τουρκικο λαο αλλα το''αιμα''που χυθηκε ειναι ακομη ζεστο.Λαος ο οποιος ξεχναει τις ριζες του και προφανως την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζηση.Το θεμα ειναι να μαθει απο τα λαθη και να μην τα επαναλαβει.Οταν κοβεις τις ριζες απο ενα δεντρο επομενο ειναι να ξεραθη.Και κατι τελευταιο, θυσια κανει η μανα για το παιδι,οι ποντιοι στην σμυρνη δεν θυσιαστηκαν,σφαχτηκαν χωρις να ξερουν το γιατι,εκτος αν ειστε της αποψης οτι την εκαψαν οι ελληνες κατα την υποχωρηση τους.Οπως επισεις οτι ο Αλεξανδρος ηταν σκοπιανος και ο Αχιλλεας αλβανος,αν σας αρεσει αυτη η ''αντικατασταση''χαρισμα σας.Οσο για τον μπουταρη ουτε το σαλιο μου δεν θελω να χαλαλησω,για να τον φτυσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηπάρχουν , ξαναζήση , ξεραθή , επισεις , Αγράμματε , δικαίωμα γνώμης εχουν όλοι , γνώσεις όμως γι'αυτό έχουν;

      Διαγραφή
    2. Άντε μάθετε ελληνικά και μετά εκφράζετε άποψη και για την ιστορία.

      Διαγραφή
    3. Ποιοι Πόντιοι στην Σμύρνη;

      Διαγραφή
    4. Από κάτι των γραμμάτων υποφέρει η ελλας

      Διαγραφή
    5. ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ Η' ΕΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ..........................

      Διαγραφή
    6. 7.22 το γεγονος αυτος ο ανθρωπος να εχει παει σχολειο τοτε που ολα τα ρήματα γραφονταν με η αντι ει δεν υπαρχει ε;Ψαξτο λιγο και υστερα να γραψεις την εξυπναδα σου..μαθαμε ολοι τωρα να διορθωνουμε τους παντες,μπαμπινιωτιδες...ουστ.

      Διαγραφή
    7. Προς 10:18. Ζήτω ο αναλφαβητισμός !!! Περισσότερα κοινά βλέπω έχεις με το Ισλάμ παρά με τον Ευρωπαικό πολιτισμο......άντε και στο Isis.

      Διαγραφή
  4. Ζητούν την παραίτηση του δημοτικού σιμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου Αλμωπίας, του Χρήστου Γεωργίου, όπως έπραξε ο δημτικός σύμβουλος στην Καβάλα, για την ανάρτησή του στο facebook.
    Δείτε την ανάρτησή του
    https://www.facebook.com/christos.gewrgiou/posts/10213644354555484

    Δείτε την παραίτηση :
    https://www.thepressproject.gr/article/129354/Paraitisi-dimotikou-sumboulou-Kabalas-pou-epikrotise-tin-epithesi-se-Mpoutari

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.