Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο Φαράγγι της Τζένας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας


Την Κυριακή 20 Μαΐου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia θα επισκεφτεί το Φαράγγι της Τζένας. Θα περπατήσουμε μαζί με την ομάδα των Ανεξάρτητων Ορειβατών Βορείου Ελλάδας, θα είμαστε δηλαδή μια μεγάλη παρέα, σε μια πανέμορφη διαδρομή. 

Το πρώτο μισό της διαδρομής είναι αφιερωμένο στο φαράγγι, όπου δίπλα στα νερά του ρέματος, μέσα στην καταπράσινη βλάστηση, περιτριγυρισμένο από μοναδικά λουλούδια, άγριες ίριδες, άγριες ορχιδέες και αγριόκρινα, το μονοπάτι μας οδηγεί βαθιά στην καρδιά του βουνού, πηδώντας διαρκώς από τη μια μεριά του ρέματος στην άλλη. 

Μόλις βγούμε από το φαράγγι, ακολουθούμε για λίγο δασικό δρόμο ώσπου να ξεπροβάλλει μπροστά μας η μικρή κορυφή που δεσπόζει στον κάμπο της Νότιας και ταυτόχρονα έχει απολαυστική θέα προς τις κορυφές της Τζένας και του Πινόβου. Από εκεί, αφού ξεκουραστούμε και απολαύσουμε το θέαμα, θα κατηφορίσουμε την εντυπωσιακή βραχώδη κόψη καταλήγοντας στο δασικό δρόμο που μας οδηγεί στον τερματισμό/εφετηρία μας.

Ώρες πορείας ~5 συνολικά με στάσεις
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη/Μέτρια (κυρίως λόγω του ρέματος)
Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια (έστω αθλητικά παπούτσια), σακίδιο, αδιάβροχο, νερό 1-1,5 λίτρο, σνακ, καπέλο, γυαλιά, μπατόν (Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική!)
Συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΣ Αριδαίας 08:30
Συντονιστής: Αλέξανδρος Μυλωνάς 6945425524


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.