Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη - Υφυπουργού Παιδείας για την προμήθεια αυτόνομου τυροκομείου και εκπαιδευτικού μαγειρείου στο ΙΕΚ Αριδαίας


Συνεργασία είχαν στο Υπουργείο Παιδείας η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης με θέμα την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού στο ΙΕΚ Αριδαίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού στο ΙΕΚ Αριδαίας είχε συζητηθεί η προμήθεια εξοπλισμού για την καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών των ειδικοτήτων τυροκομίας - γαλακτοκομίας και μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής που διδάσκονται στο ΙΕΚ.  Η κ. Τζάκρη κατέθεσε εγγράφως στον κ. Μπαξεβανάκη το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας, το οποίο αφορά:
1) Την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού ενός  μικρού αυτόνομου τυροκομείου (tyrobox) που θα εξυπηρετεί την ειδικότητα τυροκομίας - γαλακτοκομίας και συγχρόνως πλήθος σπουδαστών, δεδομένης της τυροκομικής παράδοσης της Αλμωπίας, που θα ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις τυροκομίας - γαλακτοκομίας αλλά αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές σε Τυροκομικές Σχολές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπως π.χ. τα Ιωάννινα.
2) Την κατασκευή εκπαιδευτικού μαγειρείου (Chef και Pastry) στα πρότυπα αντίστοιχων εκπαιδευτικών μαγειρείων που υπάρχουν σε Επαγγελματικές Σχολές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής στην Ιταλία, η κατασκευή του οποίου θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ της ειδικότητας μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, μιας ειδικότητας με πολύ μεγάλη ζήτηση στην περιοχή  της Αλμωπίας, λόγω των Λουτρών Πόζαρ, και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση. 
Ο κ. Μπαξεβανάκης συμμερίστηκε την αναγκαιότητα για την  ενίσχυση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Αριδαίας στον κλάδο της μεταποίησης (τυροκομία) και των υπηρεσιών εστίασης με επαγγελματικό εξοπλισμό και παρουσία της κ. Τζάκρη έγινε  επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο απεστάλη άμεσα το αίτημα του ΙΕΚ Αριδαίας για την ένταξή του στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το Πρόγραμμα αυτό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανέλθει στα 4.700.000 ευρώ και βρίσκεται υπό κατάρτιση.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ;
    ΡΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Υ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ OI OΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.