Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας στο επίκεντρο της σύσκεψης της Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε.


Σύσκεψη της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  (ΡΑΕ) κ. Νίκο Μπουλαξή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-5-2018) στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα με θέμα την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης στο βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας, το οποίο έχει αποφασισθεί από τον ΤΑΠ να αποτελεί  ένα από τα τρία σημεία εξόδου του αγωγού, καθώς αποτελεί αποφασιστικής σημασίας έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα  με σωληνωτό αγωγό (και όχι με τεχνολογία CNG).
Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της ΔΕΔΑ Α.Ε., η επένδυση στο σημείο εξόδου του ΤΑΠ σε ιδιόκτητο οικόπεδό του στο Άσπρο για την κατασκευή του σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης (από τις 90 ατμόσφαιρες στις 19 ατμόσφαιρες) ανέρχεται στο ύψος των 3 εκ. ευρώ. 
Στην σύσκεψη τέθηκαν δύο ζητήματα: α) ποιος θα διενεργήσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και β) πως θα εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή του και αφού εξετάστηκαν πολλές εναλλακτικές δυνατότητες,  συμφωνήθηκαν τα εξής:
Πρώτον: Η ΔΕΔΑ Α.Ε. θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στον Πρόεδρο της ΡΑΕ έκθεση περιγραφής της κατάστασης, η οποία θα περιγράφει τον διαθέσιμο χώρο για την υλοποίηση του έργου και μια πρώτη εκτίμηση των απαιτούμενων ποσοτήτων που θα πρέπει να βγαίνουν από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ με σκοπό να διερευνηθεί και να διαμορφωθεί το καθεστώς λειτουργίας και χρήσης του σημείου εξόδου. 
Δεύτερον: Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη  με επίσπευση της ΡΑΕ, παρουσία της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της κ. Τζάκρη με όλους τους  εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς (ΤΑΠ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΕΠΑ Α.Ε. κλπ)  ώστε να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι το έργο της κατασκευής του σταθμού μέτρησης -αποσυμπίεσης στο Άσπρο Σκύδρας εκτός από βαρύνουσας σημασίας για την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή εμφανίζει πρωτόγνωρη δυσκολία, δεδομένου ότι ουδέποτε στην χώρα έχει υλοποιηθεί αντίστοιχο έργο και πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όλες οι λεπτομέρειες.  Η κ. Τζάκρη θα ενημερώνει τακτικά για τις αποφάσεις που θα ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Συσκέψεις για τα ήδη αποφασισμένα απλά για τα μάτια του κόσμου και τίποτα άλλο κύρια τζάκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα ήταν να ήταν αποφασισμένα, αλλά απ΄ότι διαβάζω χρειάζεται πολύς αγώνας για ν' αρχίσουν ακόμα

      Διαγραφή
  2. Αχ Τζακρη ποιον δουλευεις αραγε;
    TO YΠEN EIΠE ΠPOΣ TO ΠAPON OTI H PAE EINAI AKATAΛΛHΛH ΓIA TO ΣYNTONIΣMO AYTOY TOY ΘEMATOΣ ...
    Ασχολησου με κανενα ξεπεσμενο ρουσφετακι και ασε αυτα που ουτε τα καταλαβαινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάν(ν)η όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

      Διαγραφή
  3. Ναι κυριε σηφακη 10.35 , η κυρια Τζακρη τουλαχιστον αποδεχεται οτι το εργο του ΤΑΠ και η εξοδος ειναι των σαμαροβενιζελων .εσυ συνελήφθεις να κλέβεις οπωρας και να προσπαθεις να το οικειοποιηθείς λεγοντας ψεματα .τα υπολοιπα ειναι διαδικασιες που ειναι υποχρεωμενοι οι αρμοδιοι να κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένετε από το γραφείο του Καρασμάνη στα ψέματα μήπως και κάτι σώσετε. Η απόφαση καθορισμού του Άσπρου ως εξόδου από τον ΤΑΠ είναι του Υπουργού Σκουρλέτη το 2016, σας την επισύναψε ο Σηφάκης πριν δύο μήνες. Η αρχική απόφαση που επικαλείστε έλεγε ότι δύναται η πολιτεία να ορίσει γενικώς και αορίστως, έβαζε ημερομηνίες που δεν τηρήθηκαν επί των ημερών σας και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να καθορίσει τις εξόδους βάζοντας το Άσπρο. Αυτά που λέτε ότι ο ΤΑΠ υποσχέθηκε αέριο στην Σκύδρα δεν αντέχουν κριτικής, νομίζω ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε και εσείς να γελοιοποιείστε επιμένοντας σε αυτό. Φυσικά δεν είναι δουλειά του ΤΑΠ η διανομή αερίου στις πόλεις, που το είδατε αυτό;
      Ενδιαφέρουσα η αλληλοϋποστήριξη των παλιών βουλευτών, ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματα του.
      Όσο για τις συναντήσεις στην ΡΑΕ για το θεαθήναι, όποιος μπορεί να γνωρίζει ξέρει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΡΑΕ αυτή η δουλειά, αλλά αυτά είναι αρκετά εξειδικευμένα και δεν λύνονται σε συναντήσεις μόνο για την φωτογραφία...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.