Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Φράγμα του Αλμωπαίου


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τα έργα του φράγματος του Αλμωπαίου, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλου που εκδόθηκε στις 24-4-2018 (ΑΔΑ: 6ΑΘΞ4653Π8-ΕΩΚ).

Με την έκδοση της ΑΕΠΟ ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την πλήρη ωρίμανση του σημαντικού αυτού έργου για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, δηλαδή την εκπόνηση των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, η οποία με βάση και το συμβατικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης της μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 8-10 μηνών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κ. Τζάκρη προγραμματίζει νέες παρεμβάσεις και συναντήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό να δρομολογηθεί η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μετά την πλήρη μελετητική ωρίμανση αυτού.

Το φράγμα του Αλμωπαίου είναι ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο προβλέπει την κατασκευή φράγματος σε θέση του ποταμού Αλμωπαίου πλησίον των οικισμών Καλή, Χρυσή και Άλωρος με ύψος στέψης 61 m και ωφέλιμης χωρητικότητας ταμιευτήρα 35,5 εκατ. m3, μέσω του οποίου προβλέπεται η άρδευση 120.440 στρεμμάτων γεωργικών εκτάσεων, καθώς και η ενίσχυση της οικολογικής παροχής στην περιφερειακή τάφρο Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου (φράγμα, συνοδά έργα, αγωγοί μεταφοράς και αρδευτικά δίκτυα) ανέρχεται στο ποσό των 118.000.000 €, πλέον ΦΠΑ.

Η κ. Τζάκρη, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και αξία του έργου αυτού για την περιοχή και το Ν. Πέλλας, παρακολουθεί εξαρχής την εξέλιξή του, βοηθώντας και παρεμβαίνοντας, με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης (βλ. έγκριση ΑΕΠΟ), εξεύρεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης αυτού.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική απόφαση έγκρισης



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ντορκα στερεψες πια, μονο απλες επαναληψεις δελτιων τυπου σου εμεινε πια να κανεις.
    10 φορες γραφτηκε και ειπωθηκε απο τις αρχες Απριλιου οτι υπογραφτηκαν οι Περιβαλλοντικοι οεοι για το φραγμα του Αλμωπαιου, ειπες κατι καινουργιο σημερα;
    Ο Καρασμανης, βεβαια, εχει ξεφυγει. 25 χρονια αυτος, 15 εσυ το βλεπετε και το κοιτατε στα Κομματα που ησασταν. Και ερχεται να απειλει κιολας...οταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε το πρωτο σοβαρο βημα.
    Οι παλιοι καταστρεψατε την Πελλα, αδειαστε μας σιγα σιγα τη γωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζακρη πλακα μας κανεις πριν απο τρεις μηνες ελεγες τα ιδια, οτι ειχε υπογραφη η αποφαση τωρα λες οτι στις 24 Απριλίου... και ψαχνεις χρηματοδοτηση και τα 436 εκατ που λεει ο Καρασνανης ειναι στραγαλια... ειναι σαν τα 120 εκατ που χάρισες στον ψωμιαδη. τοτε ησουν υπουργος του πασοκ. 4χρονια για μια εγκριση περιβαλλοντικών ορων. και βγαζεις ανακοινώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΕΙΣ [ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ]ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 5 ΣΤΑ 5.ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΣ ΦΑΕΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ.ΚΑΤΑΝΤΙΑ,ΑΗΔΙΑ,ΟΧΕΤΟΣ.ΑΥΤΕΣ Η ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ ΓΕΝΙΚΩΣ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.