Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Αρχές του 2019 οι εργασίες για το φυσικό αέριο στα Γιαννιτσά- Ανατέθηκε η μελέτη για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα


Το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι εργασίες κατασκευής του δικτύου στα Γιαννιτσά
Ανατέθηκε χθες και θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες η μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων στις πόλεις της Έδεσσας, Σκύδρας, Αριδαίας και Νάουσας

Συνεργασία είχε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο και τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Κωνσταντίνο Διονυσόπουλο για το χρονοδιάγραμμα  υλοποίησης του σχεδίου ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, την Σκύδρα και την Αριδαία. 

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου

1) Στα Γιαννιτσά 

Τα Γιαννιτσά υπάγονται στο ήδη εγκεκριμένο έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις έξι (6) πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας (Γιαννιτσά, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Βέροια, Αλεξάνδρεια). Το έργο αυτό βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης της ΔΕΔΑ Α.Ε.  με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα Τεύχη Δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου (ανάπτυξης δικτύων και σύνδεσης καταναλωτών).
Μόλις ολοκληρωθεί η οριστικοποίηση των Τευχών Δημοπράτησης θα βγει ο διαγωνισμός ανάδειξης των αναδόχων (κατασκευής, προμήθειας και επίβλεψης). 
Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019.

2) Κατασκευή του Σταθμού Μέτρησης και Αποσυμπίεσης στο Άσπρο Σκύδρας

Το έργο της κατασκευής σταθμού μέτρησης και αποσυμπίεσης σε οικόπεδο 6,5 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας είναι αποφασιστικής σημασίας για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα. Η υλοποίηση του θα γίνει σε τρία στάδια:

Α΄ Στάδιο: Να γίνει η μελέτη διαστασιολόγησης του σταθμού μέτρησης - αποσυμπίεσης (από 90 ατμόσφαιρες σε 19 ατμόσφαιρες) που θα αποφανθεί για το μέγεθος του σταθμού και το κόστος για την κατασκευή του.  Η μελέτη αυτή  εκπονείται ήδη οίκοθεν από την ΔΕΔΑ Α.Ε. 

Β’ Στάδιο: Να εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του σταθμού μέτρησης - αποσυμπίεσης. Για τον σκοπό αυτό η κ. Τζάκρη και ο κ. Τερζόπουλος θα έχουν την Δευτέρα συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΡΑΕ κ. Νίκο Μπουλαξή, δεδομένου ότι η ΡΑΕ μπορεί να εκπονήσει  διαγωνισμό για  την κατασκευή του συγκεκριμένου σημείου εξόδου. 

Γ’ Στάδιο: Η κατάρτιση εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ενός εμπόρου που θα αγοράσει και θα πωλήσει περαιτέρω το αέριο στους καταναλωτές με το εμπορικό τμήμα του ΤΑΠ. 

3) Επέκταση των Δικτύων Διανομής σε Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα

Και η επέκταση των δικτύων διανομής έχει σχεδιασθεί για να υλοποιηθεί σε τρία στάδια:

Α΄ Στάδιο: Εκπόνηση μελέτης και σχεδιασμού ανάπτυξης δικτύων πόλεων: Ο κ. Τερζόπουλος ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι χθες ανατέθηκε από την ΔΕΔΑ Α.Ε. σε ιδιώτη μελετητή η εκπόνηση της μελέτης σχεδιασμού και ανάδειξης δικτύων στις πόλεις της Έδεσσας, Σκύδρας, Αριδαίας και Νάουσας (για τα Γιαννιτσά έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπτυξης δικτύου πόλεως). Για τον σκοπό αυτό η ΔΕΔΑ Α.Ε. έχει παραδώσει ήδη στον μελετητή εμπορικά στοιχεία και στοιχεία καταναλώσεως ανά κατηγορία καταναλωτών. Η μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύου πόλεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Β΄ Στάδιο: Με την ολοκλήρωση της μελέτης σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύου πόλεων θα προκύψει και ο προϋπολογισμός του κόστους υλοποίησης των δικτύων στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και της Νάουσας.

Γ΄ Στάδιο: Εξεύρεση των πόρων κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και της Νάουσας

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Τερζόπουλος στην κ. Τζάκρη οι απαραίτητοι πόροι για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις υπόλοιπες πόλεις του Νομού Πέλλας δύναται να  εξευρεθούν από τις εκπτώσεις της συμμετοχής σε ποσοστό 50% της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην υλοποίηση του ήδη εγκεκριμένου έργου στις 6 πόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Γιαννιτσά, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Βέροια, Αλεξάνδρεια) συνολικού προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ή από αναμόρφωση του άξονα 7 (Υποδομές – Δίκτυα) του ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ντορκα πλεον μονο επαναληψεις των δελτιων του Γιαννη με δυο μηνες καθυστερηση μπορεις..
    στερεψαν και τα ρουσφετια που τα ηξερες, αναδουλειες τι να κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηφάκη 7.46 τα έργα για το φυσικό αέριο και για τα Γιαννιτσά και για την Σκύδρα είναι της Ν.Δ. για αυτό μη μαλώνεις Την Ντόρκα αυτή τουλάχιστον το έχει ομολογήσει και κάνει προσπάθειες να επιταχύνει τις διαδικασίες, ενώ εσύ προσπαθείς να τα οικειοποιηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.