Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας δήμου Θεσσαλονίκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας


Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συνεργάζονται για μία συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου, και ώρα 20.00 στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας.

Στην εκδήλωση θα ερμηνευτούν έργα διαφόρων συνθετών όπως οι: Οtt. Respighi, J. S. Bach, J. Sibelius κ.ά.

Σολίστ της βραδιάς θα είναι ο Λέανδρος Μεγακλής (βιολί), η   Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο), η σοπράνο Δανάη Κυρίτση, καθώς και σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν μέλη της συμφωνικής ορχήστρας όπως η εξάρχουσα της ΣΟΔΘ Παναγιώτα Ξεναρίου και η κορυφαία βιολοντσελίστρια Μαρία Χρίστοβα.

Την συναυλία θα διευθύνει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Σ.Ο.Δ.Θ. ιδρύθηκε το 1987. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, διεθνείς διαγωνισμούς, συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους οι: Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Γ. Λαζαρίδης, Σ. Κατσαρής, V. Repin, I. Oistrach και άλλους. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Λάρισα, Νάουσα, Μεσολόγγι, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Βόλο, Πρέβεζα, Καστοριά, Κέρκυρα κ.ά) και στο εξωτερικό, όπως στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου και στην Κύπρο. Έχει συμπράξει σε πολλές παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και έχει ηχογραφήσει τις 4 εποχές του Vivaldi με σολίστ το Λ. Καβάκο. Την θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης και τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ορχήστρας έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2018 η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.