Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Συνάντηση για το φράγμα του Αλμωπαίου στο ΥΠΑΑΤ μετά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Συνάντηση για το φράγμα του Αλμωπαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-5-2018) παρουσία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη στη Δ/νση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας που εκπονεί τις μελέτες του έργου, ο Διευθυντής και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου που είναι αρμόδια για την επίβλεψη των μελετών, συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου, μετά την έκδοση της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση:
Από την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών όρων που έθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεν προέκυψαν σημαντικά θέματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην επόμενη φάση των μελετών.
Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες υπόλοιπες μελέτες του έργου, καθόσον η σύμβαση της μελέτης εντάχθηκε στις συνεχιζόμενες πράξεις και συγκεκριμένα στο Μέτρο 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες εκπόνησης των υπολειπόμενων σταδίων των μελετών του έργου, δηλαδή η εκπόνηση των οριστικών μελετών και, στη συνέχεια, των τευχών δημοπράτησης.
Η πλήρης μελετητική ωρίμανση του έργου προς δημοπράτηση εκτιμήθηκε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα 10-12 μηνών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η κ. Τζάκρη προγραμματίζει νέες παρεμβάσεις και συναντήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό μέχρι την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου να έχει δρομολογηθεί και η ένταξη της κατασκευής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Το φράγμα του Αλμωπαίου είναι ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο προβλέπει την κατασκευή φράγματος σε θέση του ποταμού Αλμωπαίου, πλησίον των οικισμών Καλή, Χρυσή και Άλωρος με ύψος στέψης 61 m και ωφέλιμης χωρητικότητας ταμιευτήρα 35,5 εκατ. m3, μέσω του οποίου προβλέπεται η άρδευση 120.440 στρεμμάτων γεωργικών εκτάσεων. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου (φράγμα, συνοδά έργα, αγωγοί μεταφοράς και αρδευτικά δίκτυα) ανέρχεται στο ποσό των 118.000.000, πλέον ΦΠΑ.
Η κ. Τζάκρη, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και αξία του έργου αυτού για την περιοχή, παρακολουθεί εξαρχής την εξέλιξή του, βοηθώντας και παρεμβαίνοντας με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης (βλ. έγκριση ΑΕΠΟ), εξεύρεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης αυτού.-Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Είπα και εγώ θα περάσει η εβδομάδα χωρίς μια συνάντηση ουφ ευτυχώς την κάνει η κυρία Τζάκρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ !
   ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ.

   Διαγραφή
  2. για το συγκεκριμενο φραγμα πολλακις δουλεψε τον κασμο της πελλας

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…