Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση αντιπροσωπίας ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών με τον Δήμαρχο Πέλλας

Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Στάθη Φουντουκίδη και την Αντιπρόεδρο Ελένη Τσώνη συναντήθηκε στις 7-5-2018 με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο. Στον Δήμαρχο τέθηκαν θέματα δικηγορικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, όπως:

Α) Νέο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών    

Μετά από ενημέρωση που έλαβε χώρα από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, συμφωνήθηκε ότι το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πέλλας, καθώς θα συμβάλλει στην καλύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ επιπλέον θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Οι δυο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν στενά για την επίτευξη του στόχου της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά.  
Β) Μετατροπή Ποινών σε κοινωφελή εργασία

Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την μετατροπή χρηματικών ποινών σε κοινωφελή εργασία, εφόσον ο καταδικασθείς αποδείξει οικονομική αδυναμία. Ο Δήμαρχος Πέλλας δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα υπαγωγής του Δήμου στο σχετικό πρόγραμμα, ώστε να ανακουφιστούν πολλοί ανήμποροι συμπολίτες μας.

Γ) Συνεργασία Δήμου Πέλλας με δικηγόρους μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών 

Ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο, σε υποθέσεις που προσλαμβάνεται εξωτερικός δικηγόρος να προτιμώνται δικηγόροι-μέλη του  Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Επίσης, να διερευνηθεί η δυνατότητα πρόσληψης και δεύτερου νομικού συμβούλου προκειμένου να υποβοηθήσει το αυξημένο έργο του υπάρχοντος ενός. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι πάγια τακτική επί ημερών του ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η συνεργασία με επαγγελματίες του τόπου μας, συνεπώς και με δικηγόρους. Επίσης, ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα πρόσληψης και δεύτερου νομικού συμβούλου στον Δήμο Πέλλας, τηρουμένων των νομίμων διαδικασιών. 

Δ) Σύσφιξη σχέσεων Δήμου Πέλλας-Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

Με δεδομένο ότι ο Δήμος μας έχει ανάγκη την βοήθεια και σύμπραξη όλων των φορέων για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά σε διάφορα θέματα, όπως πχ στη διοργάνωση εκδηλώσεων, φιλανθρωπικό έργο κλπ

Ε) Γενικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που απασχολούν τους δημότες, όπως αυτό των απορριμμάτων, της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους και των αδέσποτων ζώων. Η θέση του Δημάρχου και του Δικηγορικού Συλλόγου είναι ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και να επιτύχουμε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των δημοτών. Ειδικά για το ζήτημα των απορριμμάτων, επίκειται η θέση σε εφαρμογή νέου κανονισμού διαχείρισης απορριμμάτων από τον Δήμο, με παράλληλη ενημερωτική καμπάνια. 
Και στα ζητήματα αυτά οι δυο πλευρές, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, θα συνεργαστούν στενά. 

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών 

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας
Στάθης Φουντουκίδης                                      Νατάσα Δαρδανελιώτη


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…