Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Διεργασίες για δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού

Μία πολύ σημαντική διεργασία γίνεται σε ότι αφορά στο πρώην «ταπητουργείο Κοτζαϊβάζογλου», τις γνωστές πρώην αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίες μετά τη συγχώνευση των Τραπεζών Πειραιώς και Αγροτικής ανήκουν στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου και της Διοίκησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» έγινε προσέγγιση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο για πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.
Είναι γνωστή η δράση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, διάφορα μουσεία και χώρους πολιτισμού σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας προτάθηκε να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού στο πρώην «ταπητουργείο Κοτζαϊβάζογλου», όπου μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες και να υπάρχει μόνιμος εκθεσιακός χώρος. 
Σημαντικό στοιχείο της πρότασης, που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της δράσης. Αυτό διότι η πρόταση δεν αφορά απλώς τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού, αλλά ενός δημιουργικού και λειτουργικού κυττάρου πολιτισμού, που θα συνεργαστεί με την τοπική κοινωνία και στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Στόχος δηλαδή είναι η ανάπτυξη καταστημάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων γύρω και μέσα στον πολυχώρο πολιτισμού, έτσι ώστε να βρίσκεται σε διαρκή ώσμωση με την τοπική κοινωνία και να συμβάλει στην ανάπτυξη της γύρω περιοχής.
Η πρόταση του Δήμου Έδεσσας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» βρήκε ευήκοα ώτα στη Διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος, ενώ μεγάλη τύχη θεωρείται το γεγονός ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι γόνος της οικογένειας Κοτζαϊβάζογλου, των αρχικών ιδιοκτητών του ακινήτου και του ταπητουργείου που στέγαζε, ο οποίος αγκάλιασε την πρόταση και δεσμεύτηκε ότι θα τη στηρίξει με θέρμη, διότι εκτός από την σαφέστατη εξυπηρέτηση των επιδιώξεων και σκοπών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς η συγκεκριμένη δράση έχει και συναισθηματικό χαρακτήρα για τον ίδιο!
Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός πολυχώρου πολιτισμού, που τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η Έδεσσα, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Β' Συνοικισμού της Έδεσσας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…