Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίτιμος Δημότης Δήμου Παιονίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (βίντεο)


Πρ. Παυλόπουλος: «Ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν πολύ ακριβά»

«Μόνον ενωμένοι», επιτύχαμε όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της xώρας επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στο Σκρα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σκρα, υπογραμμίζοντας πως «ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Eθνικού μας Κορμού»

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος, έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα, όντας χώρα φιλειρηνική, διαμηνύει σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε ειλικρινές πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, τ' ακόλουθα:

Στηρίζει την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο όμως, για λόγους σεβασμού της Ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εμπεριέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού.

Κατόπιν τούτου, ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:

Πρώτον, προηγούμενη αναθεώρηση, προς αυτή την κατεύθυνση, του Συντάγματος της, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και τον σεβασμό που η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιδεικνύουν απέναντι στην έννομη τάξη της και στο Κράτος Δικαίου εν γένει.
Και, δεύτερον, συμφωνία που θα εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού». 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο Πολυκάστρου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Παιονίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία επέδωσε ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης. 

Στο προσφυγικό η Ελλάδα έδειξε ότι εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνθρωπο, ενώ οι ιθύνοντες της ΠΓΔΜ έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι για μια ευρωπαϊκή πορεία, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνηση στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη.

Δείτε εικόνες από τη τελετή ανακήρυξης μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com :

pavlpol


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.