Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με λύρα και ποντιακά μοιρολόγια η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν στην Καλαμαριά


Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά είπε το ύστατο αντίο στον σπουδαίο Χάρρυ Κλυνν. Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης «έφυγε» για την τελευταία του κατοικία πάνω στους ώμους ζιπκαλήδων και με τις ποντιακές λύρες να προηγούνται της νεκρικής πομπής. Ποντιακά μοιρολόγια ακούστηκαν και ο κόσμος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του για έναν μεγάλο Πόντιο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Το φέρετρο έφτασε στο ναό γύρω στις 11:00 ώστε όσο το δυνατό περισσότεροι να μπορέσουν να αποχαιρετίσουν τον Χάρρυ Κλυνν. «Φρουροί» ολόγυρα άντρες και γυναίκες με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, ενώ και το λάβαρο της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς βρισκόταν σε περίοπτη θέση.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε και στεφάνι. Παρόντες επίσης η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, οι καλλιτέχνες Χαρούλα Αλεξίου, Λάκης Λαζόπουλος, Μάρκος Σεφερλής και Έλενα Τσαβαλιά, και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων. Το δικό τους αντίο είπαν οι οπαδοί του Απόλλωνα Πόντου, της ομάδας που αγάπησε ο Χάρρυ Κλυνν, με ένα πανό στον περίβολο του ναού.

Πηγή:pontos-news.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Άραγε ποιους από όλους αυτούς τους δήθεν θα ήθελες να είναι εκεί Χάρι μάλλον κανένα καλό ταξίδι άρχοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.