Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (βίντεο)

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ) κινούνται σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά προσφέροντας επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες
Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς και Τοπικοί Αστυνόμοι βελτιώνουν την αστυνομική και κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία 
Οι αστυνομικοί με ποδήλατα ενισχύουν την εμφανή αστυνόμευση και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών
Καθημερινά πραγματοποιούνται επισκέψεις σε πολίτες και φορείς και άμεσα επιλύονται ζητήματα αστυνομικής φύσεως, βελτιώνοντας το επίπεδο ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών   
Ιδιαίτερα θετική είναι η αποδοχή από τους πολίτες και τους Φορείς των νέων μορφών αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι αστυνομικοί με ποδήλατα, σταδιακά την τελευταία διετία εντάχθηκαν στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων, συμβάλλοντας στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Κεντρικός στρατηγικός άξονας των νέων αυτών μορφών αστυνόμευσης είναι η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας από μία αστυνομία, σύγχρονη, αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη.
Σε απομακρυσμένες περιοχές του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής κινούνται σε προγραμματισμένα δρομολόγια οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ενισχύοντας την αστυνομική παρουσία και βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης. 


Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:
1.343 προγραμματισμένα δρομολόγια
21.430 επισκέψεις πολιτών,
1.632 επισκέψεις σε φορείς,
1.195 θεωρήσεις εγγράφων και παροχή συνδρομής,
937 έλεγχοι σε άτομα και οχήματα.

Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εφαρμόζεται σε Βέροια, Γουμένισσα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη και Σέρρες, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης. 

Βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης και περιλαμβάνει σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα. Βασική προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.
Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 15.000 επισκέψεις σε πολίτες, σχολεία, συλλόγους, τοπικές Αρχές, επιχειρήσεις και φορείς και έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερα από 580 αιτήματα για επίλυση ζητημάτων αστυνομικής φύσης.
Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εφαρμόζεται σε Αξιούπολη Κιλκίς, Γαλάτιστα Χαλκιδικής,  Ευρωπό Κιλκίς, Μαυροθάλασσα Σερρών, Πλαταμώνα Πιερίας, Πρώτη Σερρών, Σκοπό Σερρών και Χανιώτη Χαλκιδικής.
Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα αναπτύσσει επαφές με φορείς και πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…