Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθιμοτυπική επίσκεψη Γεν. Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη υποδέχθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η κα. Αηδονά καλωσόρισε τον κ. Μιλτιάδη και τους συνεργάτες της δίνοντας το στίγμα του πολιτισμικού και τουριστικού αποθέματος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που είναι γνωστό στους Κύπριους που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε στον κ. Πρόξενο τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για τους αρχαιολογικούς χώρους, για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Ενδεικτικά η κα. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο ύψους 900.000,00 € το οποίο αφορά την «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας» με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ. αλλά και τις προσπάθειες στήριξης κάθε δράσης πολιτισμού από την Περιφέρεια. 

Έπειτα τονίστηκε η μακροχρόνια αδελφική σχέση μεταξύ των δύο Χωρών, Ελλάδας και Κύπρου σε πολλούς τομείς και πεδία, όπως για παράδειγμα η αδελφοποίηση σχολείων από την Πέλλα με αντίστοιχα σχολεία από τη Μεγαλόνησο, με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη να αναφέρει ότι υπάρχει μια σταθερή και μόνιμη σχέση και στον τομέα της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος κ. Μιλτιάδης ευχαρίστησε για την υποδοχή και φιλοξενία και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης λόγω των πλεονεκτημάτων σε πολλούς τομείς αλλά και λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Επίσης, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για επενδύσεις και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στην Π.Κ.Μ., στον τουριστικό αλλά και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μιλτιάδη στην Πέλλα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά συνόδευσε τον Γενικό Πρόξενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Εκεί, η εμπεριστατωμένη και αναλυτική ξενάγηση και παρουσίαση των εκθεμάτων και του πολιτισμού της Αρχαίας Πέλλας, γενέτειρας γης του Φιλίππου του Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τον Αρχαιολόγο κ. Νίκο Παππά ενθουσίασε τον κ. Πρόξενο, ο οποίος τόνισε ότι θα προσπαθήσει μέσω του θεσμού που εκπροσωπεί να εντείνει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την περιοχή, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και της ανταλλαγής χρήσιμων απόψεων και προτάσεων για περαιτέρω συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο λαών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…