Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η DBRS



Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από CCC σε Β προέβη ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές για το μέλλον. 
Ο οίκος, αιτιολογώντας την απόφασή του για αναβάθμιση, κάνει λόγο για ισχυρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από το 2010, διαπιστώνοντας παράλληλα θετικά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης το 2017 και τρία διαδοχικά έτη "δημοσιονομικής υπεραπόδοσης". 
 Ακόμη, επισημαίνει πως οι πολιτικοί κίνδυνοι διαφαίνονται πλέον μικρότεροι, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικά σημάδια την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και την εν εξελίξει δ’ αξιολόγηση. 
 Όσον αφορά στις θετικές προοπτικές (positive trend), ο οίκος αναφέρεται στις προσδοκίες που καλλιεργεί εν αναμονή της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. 
Σύμφωνα με τον οίκο, παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν και νέα αναβάθμιση είναι 1) η συνεχιζόμενη επιτυχής εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων 2) μια πιο καθαρή εικόνα της χρηματοδότησης μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος στήριξης και 3) τα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ποιον δουλεύεται ποια οικονομία για ποιο μέλλον μιλάτε με τα νέα μέτρα με συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από φόρους αν πηγαίνατε κύριοι σε μία ιδιωτική επιχείρηση δεν θα σας άφηναν ούτε την είσοδο να περάσετε όχι να διαχειριστείτε τα οικονομικά και να μιλάτε για μέλλον άσχετοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΑΑΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΥΛ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.