Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Let’s Do It Greece 2018 στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης (φωτο)


Το Γυμνάσιο που αντιστέκεται,
Το Γυμνάσιο που επιμένει!

Τα χαρούμενα πρόσωπα, τα «ευχαριστώ» και το συναίσθημα επιτυχίας της ομαδικής προσπάθειας… το συναίσθημα του να προσφέρεις, βίωσαν  για άλλη μια χρονιά μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί  του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης  μέσα από την Εβδομάδα Εθελοντισμού  Let’s Do It Greece 2018 . Εντυπωσιακές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κατασκευών από ανακυκλωμένα υλικα πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης. 
Το 2ο Γυμνάσιο που αντιστέκεται, 
το 2ο Γυμνάσιο που επιμένει 
για μιαν αλλαγή που έρχεται…

Μέσα από την εμπειρία μας, μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε στο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής μας.
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, κάτι το οποίο πηγάζει από τον άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερό  του χρόνο.
Ο εθελοντισμός έρχεται να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία
Ο εθελοντισμός εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής αναπτύσσοντας στους κόλπους του την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.
Εκτοπίζει κάθε μορφή εγωισμού και μ΄αυτόν ο άνθρωπος μπορεί να δώσει διέξοδο σε επιλογές από τις οποίες τον αποτρέπει η συμβατικότητα της καθημερινότητάς του.
Σαφώς ο εθελοντισμός δεν έρχεται να επιλύσει τα πολυσύνθετα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Αποτελεί όμως ένα μοχλό πίεσης προς τις κυβερνήσεις των κρατών ώστε να αλλάξουν πολιτικές σε ζωτικά θέματα. Για τους πολίτες είναι ένας ενεργός τρόπος παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. 
Σε μια αισιόδοξη προοπτική θα λέγαμε ότι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας.

Για τον σύλλογο διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Δημήτριος Ντίτουρας
2okv


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.