Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Serious Games στο 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας (φωτο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τον μήνα Απρίλιο η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, Δράση ΚΑ1, με τίτλο «Κατάρτιση μαθητών και εκπαιδευτικών με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον». 

Η δεύτερη και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος, αφορούσε την επίσκεψη δέκα (10) εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στην πόλη Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου για μια εβδομάδα, στο διάστημα του Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μαθήματα και ομάδες εργασίας στη Σχολή Πληροφορικής και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Coventry, με θέμα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών ηλεκτρονικών παιχνιδιών (Serious Games), προσαρμοσμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την εισαγωγή τους σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Το Πανεπιστήμιο διέθεσε στους καταρτιζόμενους τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων στόχων του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους πρόσβασης σε διαδίκτυο, υπολογιστές και ανάλογο ψηφιακό και ηλεκτρονικό υλικό. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν στους χώρους εργαστηρίων και διδασκαλίας του Πανεπιστημίου, όπου τους παρουσιάστηκαν έργα των φοιτητών. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, να επισκεφθούν το Μουσείο Μεταφορών στο Coventry και σε ημερήσια επίσκεψή τους στο Λονδίνο, τα Μουσεία Επιστημών, Φυσικής Ιστορίας και Βρετανικό Μουσείο. 

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, είχε επιπλέον πραγματοποιηθεί η μετακίνηση δύο (2) εκπαιδευτικών και δεκαπέντε (15) μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στη Ρώμη, τον Δεκέμβριο της παρούσας σχολικής χρονιάς, για διάστημα δύο εβδομάδων. Η συγκεκριμένη κινητικότητα έλαβε μέρος στον εκπαιδευτικό οργανισμό INFOL, με θέμα την απόκτηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας μαθητών και καθηγητών στο ηλεκτρονικό marketing. Στόχος της κινητικότητας ήταν η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για τους μαθητές, η γνωριμία τους με την αγορά εργασίας μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας και η ενεργοποίησή τους για την επαγγελματική τους βελτίωση. 

Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εκτός από τα αναμενόμενα μαθησιακά οφέλη, τη γνωριμία και την αλληλεπίδρασή τους με μια άλλη χώρα και πολιτισμό. Ως συνέχεια του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, προβλέπεται η πραγματοποίηση παράλληλων εργαστηρίων (workshops) καθηγητών και μαθητών του σχολείου, με σκοπό τη διάχυση της  εμπειρίας και των γνώσεων που αποκτήθηκαν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…