Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στ. Κοντονής: Σε 3 χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας - «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς" (φωτο)


Σε τρία χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να είναι έτοιμο το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας το οποίο θα ανεγερθεί μέσω της μεθόδου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (πρόκειται για συμβάσεις που συνάπτονται με σκοπό την εκτέλεση έργων, στις οποίες τον εποπτικό ρόλο έχει το δημόσιο, παράλληλα όμως αξιοποιείται η τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα), καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του. 

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Έδεσσα, στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετά τα Γιαννιτσά επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Έδεσσα, όπου και εκεί δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες, στο πλαίσιο περιοδείας του στις δύο πόλεις της ΠΕ Πέλλας.

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κ. Κοντονής είπε:  «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στην πόλη κρίνεται επιτακτική, καθώς το υπάρχον κτίριο που στεγάζονται όλες οι δικαστικές υπηρεσίες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Δικαστικών Κτιρίων, γεγονός που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος ο Υπουργός.

«Προχωρούμε στην ανέγερση ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, με χώρους που πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για την απονομή της Δικαιοσύνης και να μην υπάρχει αυτή η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών, όπως είναι οι δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά», επισήμανε ο κ. Κοντονής. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «όνειδος» το γεγονός ότι στεγάζονται σε πολυκατοικίες δικαστικές υπηρεσίες δύο μεγάλων αστικών κέντρων του νομού Πέλλας, Έδεσσας και Γιαννιτσών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ενώ είχαν τους αναγκαίους πόρους δεν τους αξιοποίησαν.


Ο υπουργός για τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά ανέφερε: «Εκεί έχουμε κτίριο του δημοσίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο, αλλά πλέον αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς επιθυμούμε», είπε εξηγώντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα Γιαννιτσά είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών», δηλαδή, «είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι δικαστικές υπηρεσίες να ενωθούν σε ένα κτίριο, όμως ευτυχώς στα Γιαννιτσά έχουμε το οικόπεδο όπου εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την σύνταξη μελέτης για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών».

Σε ότι αφορά την προωθούμενη διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων για το ονοματολογικό, υπογράμμισε ότι είναι «η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει μεταξύ των δύο κρατών, από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις» 
«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση». Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση». Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε: «Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, Λιάνα Γαϊσίδου, είπε ότι αφού έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό απομένουν οι οικονομικοί πόροι, οι οποίοι, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, θα βρεθούν για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα.
Στη συνέχεια ακολουθεί η εκδήλωση για την Υποχρεωτική Διαμεσολάβηση (ν. 4512/2018) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας. 
Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από τους δύο δικηγορικούς συλλόγους Έδεσσας και Γιαννιτσών, είναι ανοιχτή στο κοινό και ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη. Θα χαιρετήσουν οι δύο πρόεδροι των δικηγορικών Συλλόγων Έδεσσας, Λιάνα Γαϊσίδου και Γιαννιτσών, Στάθης Φουντουκίδης.

kontonisedessa

Με πληροφορίες ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Ο υπέρ πατριώτης δήμαρχος εδεσσας γιαννου κατέβασε το πανό. Διαφορετικά ο κοντονης είπε ότι δεν θα παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημαρχε μακεδονομαχε σημερα που επρεπε να δει το πανο ο υπουργος γιατι το κατεβασες?Μηπως ο λογος της αναρτησης του δεν ηταν η αγαπη σου για τη μακεδονια? Η απλως η μαγκια σου εξαντληθηκε? Τραγελαφικες καταστασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μην τον κατηγορείτε τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ έβαλε παιδιά ΙΕΡΑ που οι πατεράδες τους κόβουν μισθούς εργαζομένων να πάνε να τα ψάλουν στον υπουργό, μιας και ψάλουν και αλλού με αρκετά ευρώ. Ο δημοκράτης δήμαρχος ο ΖΟΡΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

      Διαγραφή
  3. Πουλημένα τομάρια είναι όλοι τους ρε,, ο Στάμος πάλι γιατί δέχτηκε στην πόλη την κουστοδια ενώ δήλωσε ότι δήλωσε ...άιντε στα τσακιδια όλοι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μαύρο που τον περιμένει ατις εκλογές δεν το φαντάζεται. Οι φίλοι του καθημερινά το θάβουν και διώχνουν τους αξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα δεν πήγε καν στο δημαρχείο για να δει τίποτα ο υπουργός.
    Ουτε νομιζω οτι ήταν ο δήμαρχος στους καταρράκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή
    Οταν ησασταν αντιπολίτευση και σηκωνατε μπάρες στα διόδια, όταν πρωτοστατουσατε σε επεισόδια, όταν απαγορευατε με το έτσι θέλω είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, αυτά δεν ηταν φασιστική πρακτική??
    Τουλάχιστον δεν σας απαγόρευσαν την είσοδο, απλά διαμαρτυρήθηκαν.
    Και κατα την προσφιλή τακτική σάς είδατε Αδόλφους μέσα στο πλήθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιος διαφωνεί μαζί σας κυρία Τζάκρη είναι φασίστες δηλαδή χαρίζεται το 80% του λαού στη Χρυσή Αυγή ωραία δημοκρατία έχετε ενώ αυτό που κάνατε εσείς κόντρα σε όλο τον λαό είναι δήμοκρατικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστερόστροφε φασίστα σας πήραμε χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κοντονής και πέρσυ που ήρθε με την Τζάκρη τα ίδια είπε για το δικαστικό μέγαρο ότι θαααααα γίνειιιιι!!!!!
    ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΟΝΤΩΝΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ;;;; ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΝΤΡΟΠΗΗΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ;
    ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ,ΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΑ 25 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΛΕΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΣΗΧΥΤΙΚΟ Η' ΟΧΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

      Διαγραφή
    2. Μια φυσιολογική αντίδραση νομίζω σε όλο αυτό που ζούμε

      Διαγραφή
  13. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΥΠΟΣ;
    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Λ Ο Ι ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ;
    ΣΕ ΑΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ;
    ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ;
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΑΝΗ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΣΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΑΒΑΛΙΚΕΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΦΘΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου.Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι φασίστας.
    Σε λίγο θα μας πουν ότι ο ουρανός είναι κόκκινος και εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε. Ειδάλως είμαστε εθνίκια(μία από τις καινούριες λέξεις των συριζαίων).<Αποκαρδιωμένος όπως πάντα ύστερα από κάτι τέτοια, μολονότι τα είδα τόσες και τόσες φορές, όπου η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις. Γιατί; Γιατί είμαι δεμένος με αυτό τον τόπο και μολονότι δεν έχω καμιά απολύτως φιλοδοξία για πολιτική δράση, μου φαίνεται σαν ένα είδος ακρωτηριασμού να πω ξαφνικά να σας χέσω και να αποξενωθώ από όλα αυτά. Γιατί είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν, αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν».Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ
    Δυστυχία σου, Ελλάς,

    με τα τέκνα που γεννάς!

    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;ΣΟΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιος δεν συμφωνεί μαζί τους δεν είναι φασίστας όποιος όμως αποκαλεί τον άλλο προδότη και ρουφιάνο είναι αρχιφασισταράς .αυτό το προσπερνάς και μιλάς για Σουρή κλπ.

      Διαγραφή
  15. Γεια σου Ιγνατιάδου και Ζουμή πατριώτες, εσείς ο Πατούλης και ο Γιάννου θα σώσετε τη Μακεδονία μας. Άντε καιρός και για καμιά δημοτική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.