Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Τζάκρη - Σταθάκη στο ΥΠΕΝ


Στις 22 Ιουνίου στο Υπουργείο διευρυμένη σύσκεψη με αντικείμενο την κατασκευή του σταθμού μέτρησης - αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Άσπρο Πέλλας και των δικτύων διανομής σε ολόκληρη την Πέλλα

Συνάντηση εργασίας είχαν την Τρίτη 12-6-2018 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και τους συμβούλους του κατά την οποία προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 22-6-2018 η διευρυμένη  σύσκεψη  υπό τον συντονισμό του Υπουργού Περιβάλλοντος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τον TAP, την ΡΑΕ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΕΔΑ Α.Ε., την ΔΕΠΑ Α.Ε. κ.λπ., που είχε αποφασισθεί στην προηγούμενη συνεργασία μεταξύ της κ. Τζάκρη και του κ. Σταθάκη στις 24-5-2018 στο ΥΠΕΝ, όπως είχε ανακοινωθεί με προηγούμενο δελτίο τύπου.  

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν και  θα διευκρινιστούν τα εξής θέματα: 
α) ποιό είναι το κόστος, από ποιούς πόρους θα χρηματοδοτηθεί και ποιός θα κατασκευάσει τον σταθμό μέτρησης - αποσυμπίεσης στο σημείο εξόδου του TAP στο Άσπρο Πέλλας και 
β) από που θα διατεθούν οι απαιτούμενοι πόροι και πως θα υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και της Νάουσας, καθώς και στους μεμονωμένους χρήστες (επιχειρήσεις, θερμοκηπιακές καλλιέργειες). 

Ο σταθμός μέτρησης - αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Άσπρο Πέλλας, που έχει αποφασισθεί από τον TAP να αποτελεί ένα από τα τρία σημεία εξόδου του αγωγού, αποτελεί αποφασιστικής σημασίας έργο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς την Έδεσσα, τη Σκύδρα, την Αριδαία και τη Νάουσα με σωληνωτό αγωγό (και όχι με τεχνολογία CNG), αλλά ακόμη και προς τα Γιαννιτσά (και τον οικισμό της Πέλλας) που είναι μια από τις 6 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που υπάγονται στον  ήδη εγκεκριμένο σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου που βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης των τευχών δημοπράτησης και η υλοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019. 
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανατεθεί από την ΔΕΔΑ Α.Ε. σε ιδιώτη-μελετητή η εκπόνηση των τεχνικών μελετών σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και της Νάουσας, η οποία θα ολοκληρωθεί άμεσα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Καλά δεν παιζεστε με τίποτα και οι δύο βουλευτάδες μας κυρία Τζάκρη αφήσατε το χαλάζι και πιάσατε το αέριο σαν τα φουγάρα που θα αναβάτε Έλεος πια και από σας με τα παραμύθια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.