Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ


Το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό έδωσε στη Βουλή η κυβέρνηση λίγο νωρίτερα. To κείμενο που δημοσιεύτηκε, με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2018, επιβεβαιώνει ότι το όνομα της γείτονος θα είναι έναντι όλων (erga omnes) «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με σύντομη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και ως γλώσσα αναγνωρίζεται η «μακεδονική». 

Δείτε όλο το κείμενο της συμφωνίας: ΣΥΜΦΩΝΙΑ

myportal.gr 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. οι σπουδαιοι Ελληνες Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Δημήτρης Τσάτσος, Αριστόβουλος Μάνεσης και Γιάννης Γεωργάκης το 1992 είχαν γράψει επιστολη: «ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ». Υπερασπίστηκαν με πάθος στην επιστολή τους την ελληνικότητα της λέξης «Μακεδονία», ενώ είχαν τονίσει πως «η χρήση ονομασίας Μακεδονία συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.