Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΣΕ: Συνδέσεις με ΒΙΠΕ Κιλκίς και Έδεσσας - Εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης στα τμήματα Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα

Με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου της Rail Cargo Logistics Goldair, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Κακουλάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι σε πλήρη λειτουργία η γραμμή στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, με άμεσο στόχο τη δημιουργία επιμέρους συνδέσεων όλων των επιχειρήσεων με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα. 
Σχεδιάζεται η σύνδεση με τις άλλες μεγάλες βιομηχανικές περιοχές καταρχήν στο Κιλκίς, εν συνεχεία στην Έδεσσα και σε άλλες περιοχές.
Επίσης, ο Οργανισμός προγραμματίζει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης στα τμήματα Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, προκειμένου να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε συστήματα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης.

Η δήλωση του προέδρου του ΟΣΕ

«Ο ΟΣΕ καλωσορίζει στη σιδηροδρομική οικογένεια την Rail Cargo Logistics Goldair και εύχεται κάθε επιτυχία στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Η έναρξη λειτουργίας  της νέας σιδηροδρομικής επιχείρησης σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την εφαρμογή στην πράξη πλέον, των κοινοτικών κανόνων στη διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής και στις δραστηριότητες των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΣΕ με τον αναβαθμισμένο ρόλο του ως διαχειριστή υποδομής, με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ταυτόχρονα, έχουμε αναλάβει και την υποχρέωση για τη συνεχή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου και την εισαγωγή τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να αυξήσουμε την χωρητικότητα του τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορευματικές μεταφορές.

Ειδικότερα:

-Ήδη, είναι σε πλήρη λειτουργία η γραμμή στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου με άμεσο στόχο τη δημιουργία επιμέρους συνδέσεων όλων των επιχειρήσεων με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα για τη μεταφορά των εμπορευμάτων και των προϊόντων τους.
-Ομοίως προχωράμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την αναβάθμιση της σιδ/κής γραμμής που συνδέει το σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα.
-Ανακαινίζουμε τη γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης – ΤΧ1 ώστε να συνδεθεί με το λιμάνι και την ΕΚΟ.
-Σχεδιάζουμε τη σύνδεση με τις άλλες μεγάλες βιομηχανικές περιοχές καταρχήν στο Κιλκίς, εν συνεχεία στην  Έδεσσα και σε άλλες περιοχές.
-Προγραμματίζουμε την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης στα τμήματα: α) Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα και β) Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο προκειμένου να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε συστήματα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης.
Ο ΟΣΕ, λειτουργώντας εντός θεσμικού πλαισίου και με την ευθύνη του διαχειριστή υποδομής, αρμόδιου για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων εντός του σιδηροδρομικού δικτύου, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Rail Cargo Goldair αλλά και κάθε άλλης σιδηροδρομικής επιχείρησης».
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΤΟΡΚΑΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΩΣΑΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…