Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πανό διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Έδεσσας


Με αφορμή την ανάρτηση πανώ στην προμετωπίδα του Δήμου Έδεσσας  με τίτλο: «Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος»! θα θέλαμε να σχολιάσουμε την αμετροέπεια του Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου.
Πότε αλήθεια ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας να κλείσει το Δημαρχείο; Ποτέ! Ο Δήμαρχος μόνος του αποφασίζει να εκθέσει την πόλη μας! Το Δημαρχείο βέβαια δεν έκλεισε. Απλώς ο Δήμαρχος έβγαλε μια φωτογραφία για το θεαθήναι.  Εννοεί ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος ότι η συμφωνία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της  Ελλάδας, προβλέπει την αλλαγή ονόματος της Έδεσσας; Τι ψέμα!
Η αλήθεια  είναι ότι οι γείτονές μας συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes έναντι όλων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Οι 140 χώρες που σήμερα τους αναγνωρίζουν ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν ως Βόρεια Μακεδονία. Μπαίνει τέλος στον αλυτρωτισμό. Στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι γείτονές μας, αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον την αρχαία Ελληνική κληρονομιά. Παίρνουμε πίσω την Ιστορία μας.
Ειδικότερα για το θέμα της γλώσσας η συμφωνία αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ για Μακεδονική γλώσσα (που αποδέχθηκαν σε διάφορες ευκαιρίες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1977). Τι πρόσθεσε η νέα συμφωνία;  ότι αυτή η γλώσσα ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες διαχωρίζοντάς την πλήρως από την αρχαία ελληνική κληρονομιά και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. 
Επίσης θα αναγνωρίζουμε την υπηκοότητα των πολιτών αυτών ως πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας (ενώ μέχρι τώρα δεχόταν η χώρα μας – ναι και η κυβέρνηση Σαμαρά! - το σκέτο «Μακεδονίας»).
Οι γείτονές μας, θα αφαιρέσουν από το Σύνταγμά τους οποιαδήποτε αναφορά μπορεί να θεωρηθεί ως αλυτρωτική.
Η συμφωνία έχει σαφές χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις για την υλοποίησή της: αφού υπογραφεί από τους ΥπΕξ θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των γειτόνων μας και στη συνέχεια η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ της χώρας αυτής. Και οι δύο αυτές προσκλήσεις θα τελούν υπό την αίρεση των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα, με τη σειρά της θα κυρώσει τη συμφωνία στη Βουλή. Προϋπόθεση για την επικύρωσή της η τήρηση των συμφωνηθέντων.
Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη διπλωματική νίκη και μια ιστορική ευκαιρία, μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια και τους λαούς μας. 
Με την συμφωνία κλείνει μια διένεξη που υπονόμευσε την ανάπτυξη στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι, ως η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. 
Όσοι αμφισβητούν τη θετική για την Ελλάδα συμφωνία, ας μελετήσουν τις αντιδράσεις από την πλευρά της δεξιάς αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα.
Ο ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης κ. Γκρουέφσκι δήλωσε ότι η συμφωνία που έρχεται αυτή τη στιγμή είναι πολύ χειρότερη από αυτή που είχαν απορρίψει (οι γείτονές μας) το 2009. 
Και αυτό γιατί οι ίδιοι (οι ακραίοι της ΠΓΔΜ) θεωρούν ότι «δίνουν» το erga omnes, ότι αποκηρύσσουν την ταυτότητά τους κλπ.  Τα λέει όλα αυτά πολύ χαρακτηριστικά ο  Γκρουέφσκι και βέβαια από αυτήν την άποψη συντάσσεται πλήρως με τον κ. Μητσοτάκη, που έγινε έρμαιο του Αντώνη Σαμαρά και των ακροδεξιών. Και στις δύο χώρες οι εθνικιστές έχουν ταυτόσημα επιχειρήματα! Το τελευταίο τους χαρτί είναι η πατριδοκαπηλία.
Ο Λαός της Έδεσσας και του νομού Πέλλας δεν θα τους ακολουθήσει!

Έδεσσα 15-6-2018
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Και ο εθνικός δήμαρχος star , και εσείς είσαστε για τα μπάζα. Ο λαός δεν τσιμπάει ρε, ψηφαλάκια στον ήρωα δήμαρχο δεν έχει αλλά ούτε και σε εσάς. Μας πρήξατε με τα μνημόνια και με τα δελτία τύπου ουστ ρε όλοι σας. Θα το λύσουμε μόνοι μας το θέμα ρε ζαγάρια κόκκινα μπλε και πράσινα. Κρεμάτε από ενα πανό με κορδόνι όλοι πάνω σας αλλά δεν το έχετε δει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω με δυο μικρες παρατηρησεις.
      οι ανυπερκτοι του 3% που μαζευονταν σε ενα καφε οταν ηθελαν να συνεδριασουν γιατι ηταν τοσοι πολλοι......αφου το συστημα τους εβαλε στην εξουσια για να περασει τα υπολοιπα μνημονια που αλυσοδεσαν την ελλαδα, ξεπουλησαν τα παντα και τωρα την μακεδονια, φτασαν στο σημειο να μας κουνανε το δαχτυλο, να μιλανε για δημοκρατια και να δινουν και συμβουλες.
      οταν τελειωσετε αυτα για τα οποια σας τοποθετησαν εκει, θα σας πεταξουν στην ακρη και αντε οι κεφαλες σας στην αθηνα θα εχουν βολευτεί, εσεις εδω στην επαρχια και ειδικα στην μακεδονια να δω πως θα κυκλοφοειτε γαι αν μην πω το γνωστο περι πρπδπσοας και προδοτη.
      το δευτερο αφορα το πανο με το κορδονι. δεν κρεμανε πανο με κορδονι αλλα μηπωσ κρεμανε κορδονι στο λαιμο τους που ισως γινει και θηλια;

      Διαγραφή
    2. BΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ,ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΧΤΙΚΑ. ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ !!! ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ...

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΟ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΣΑΤΕ Κ..ΛΟ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΥ 2009[ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ Κ ΘΑΝΟΥ] ΤΟ ΜΠΟΥ......ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Η' ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥ.ΠΑΠΑΡΑ Ε ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΡΑ,ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΤΑ .............

      Διαγραφή
    4. Έλληναρα εσύ τον βουλευτή σου από το χέρι και στα Σκόπια αφού τους θέλετε τόσο πολύ

      Διαγραφή
  2. Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρευτείτε ο λαός είναι εναντίον σας το έχετε καταλάβει και ξέρετε τη λένε φωνή λαού οργή θεού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ανακοινώσεις προέρχονται από αυτούς που ο δήμαρχος βαζει σε θέσεις ευθύνης γιατί εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά του. Δήμαρχε συνέχισε έτσι. Βοήθα αυτούς που μπορστά σου σε βρίζουν και πίσω σε θάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα
    Τι μας λέτε???
    Για τα συντρόφια σας που σήκωσαν πανό στην ακρόπολη !!!
    Που στην ακρόπολη.
    Για να υπερασπιστούν εναν δολοφόνο / εκφραστή αντίστασης και ιδεών ( δικων σας )
    Βγαλατε τον σκασμο.
    Και έχετε αποψη και απαίτηση,γιατί ανεβηκε το πανό στο δημαρχείο Έδεσσας??
    Γιατί εκφράζει κάτι αντίθετο απο αυτά που πιστεύεται εσείς??
    Ρε άιντε απο κει σταλινικά μορφώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγραφή από τα non paper όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξανά στο 3% θα πάτε αλλά την ζημιά θα την έχετε κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.