Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπάρχει... λύση


Του Νίκου Καραγιαννακίδη* 

Παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Τσίπρας δεν θα την άφηνε... ανεκμετάλλευτη. Ο πρωθυπουργός που ξεπουλάει τόσο εύκολα τα πάντα (τράπεζες, δημόσια περιουσία, ιστορία κ.α.) δεν θα... δίσταζε ταυτόχρονα με την παραίτηση του Προέδρου να παραιτηθεί και ο ίδιος και να προκηρύξει εκλογές. Οι πρώτες εκλογές με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο οριακά θα έβγαζαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, κι εάν κι εφόσον βγάλουν, αυτή δεν θα μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι επόμενες δε εκλογές, με το νέο εκλογικό νόμο, ούτε κυβέρνηση θα βγάλουν ούτε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας... πάλι. 

Συνεπώς, η παραίτηση του ΠτΔ θεωρώ ότι είναι ο διακαής πόθος του Τσίπρα και το Σκοπιανό ποσώς τον ενδιαφέρει. Εγώ θα έλεγα ότι και ο ίδιος εύχεται και παρακαλάει μία τέτοια παραίτηση. Επομένως, η μοναδική εθνική λύση, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η συστράτευση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνον τότε θα έχει νόημα η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λαός δεν έχει πλέον περιθώριο ούτε... "πολυτέλεια" για νέες περιπέτειες. Η στήριξη μικρών κομμάτων που το μόνο που φέρνουν είναι τον κατακερματισμό του εκλογικού σώματος θα πρέπει να πάψει άμεσα.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για επιλογές μικρών ή... γραφικών κομμάτων τα οποία το μόνο που θα επιδιώξουν, αν μπουν στην Βουλή, θα είναι ένα κομμάτι εξουσίας για την εξουσία. Τώρα, απαιτείται σύγκληση όλων των σκεπτόμενων πολιτών και στήριξη του μοναδικού πλέον σοβαρού "κυβερνητικού" κόμματος καθώς και η ενίσχυσή του με πολύ μεγάλα ποσοστά, προκειμένου να μην μπούμε σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα δημιουργήσουν στην χώρα μας... ανήκεστο βλάβη. 

Και θυμηθείτε, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτηθεί, τότε ο Τσίπρας, μπροστά στην αναμπουμπούλα της ακυβερνησίας και της πολιτικής αλλά και πολιτειακής ανωμαλίας που προφανώς θα προκύψει, θα κρατήσει όμηρους τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι θα "τρώνε" το παραμύθι της επικείμενης συγκυβέρνησης με το οποίο θα θελήσει να παραμείνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα πράγματα... 

*Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ......ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΟΝ ΚΟΥΛΗ.
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Η ΝΤΟΡΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΩΡΑΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΙΚΟ.
    ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΑΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο μου θυμίζει εποχές πενήντα _εξήντα. Το λυπηρό είναι ότι προέρχεται από "μορφωμένο "κατα επάγγελμα πολίτη που νομίζει ότι απευθύνεται σε υπηκόους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω ,τα διαβάζαμε στα βιβλία πως οι αριστεροί διαλύουν μια χώρα αλλά τώρα που το ζω είναι απίστευτη η ταχύτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουτε ΣΥΡΙΖΑ ουτε ΝΔ ουτε ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού ήσουν μέχρι τώρα Καραγιαννακίδη και δεν σε ξέραμε , σπίρτο είσαι ,ξυράφι, και μετά ξύπνησες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδια ο ανθρωπος εγραψε ένα αρθρο. Εάν διαφωνείτε, καντε το με επιχειρηματα και όχι με μονοσειρα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κανει κριτικη στις αποφασεις της κυβερνησης θεμιτο και κατανοητο,αλλα με τον Κουλη;Ημαρτον, που θα ελεγε και ο Γεωργιου!

      Διαγραφή
  7. Ενα ακομα αφελης δικηγορισκος του κουλη α ρε βρεγμενη σανιδα που θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.