Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία η ημερίδα «Πέλλα Γεω-μετρία» - Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής στο Μουσείο Πέλλας (φωτο)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Πέλλα Γεω-μετρία», που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, χθες Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, από τις 10.30 έως τις 17.00.
Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο της ομότιτλης Περιοδικής Έκθεσης Σύγχρονης Κεραμικής που φιλοξενείται από χθες 16 Ιουνίου 2018, στον ίδιο χώρο, από τις έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της Ημερίδας, στις 19.00 το απόγευμα, με χαιρετισμούς της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Μπετίνας Τσιγαρίδα, του δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου και της Κεραμίστριας Αγγελικής Παπαδοπούλου που έχει την ευθύνη της οργάνωσης και επιμέλειας της έκθεσης.
Στην έκθεση, στα εγκαίνια της οποίας, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τ.Υ.,  Αθανάσιος Επιτροπάκης και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πέλλας, Βασίλης Στεργιούλας, περιλαμβάνονται κεραμικά έργα από εικοσιένα κεραμίστες από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ινδία, την Τυνησία, την Τουρκία και την Ουγγαρία, που εμπνεύστηκαν από την ιστορία της Μεγάλης Πρωτεύουσας του Μακεδονικού βασιλείου, από το έργο των ανώνυμων κεραμέων και κοροπλαστών που έζησαν και δημιούργησαν στην αρχαία Πέλλα την εποχή του Αλεξάνδρου και από τις τεχνικές κατασκευής των αγγείων που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. 
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά από 8.00 μέχρι 8.00 το βράδυ.
kermou


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.