Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος Βιολογικού».
Η σύμβαση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον Δήμο Αλμωπίας υπεγράφη στις 06/03/2015. Η βασική φιλοσοφία σχεδιασμού του έργου περιελάμβανε την κατασκευή της επέκτασης ΧΥΤΑ Β’ Φάσης και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Α’ Φάσης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος βιολογικού με εφαρμογή όλων των σύγχρονων προδιαγραφών.
Ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τελικής διάθεσης των απορριμμάτων των Ο.Τ.Α. της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Πέλλας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Δήμου Αλμωπίας. Ο συνολικά διατιθέμενος χώρος έχει εμβαδόν περίπου 120 στρέμματα και η διάρκεια ζωής της επέκτασης του ΧΥΤΑ υπολογίζεται στα 19 χρόνια περίπου.

Η επέκταση του ΧΥΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού περιλαμβάνει τα εξής έργα:
-Έργα διαμόρφωσης και εκμετάλλευσης (χωματουργικές εργασίες και μελέτη πλήρωσης του ΧΥΤΑ)
-Έργα στεγανοποίησης της λεκάνης του ΧΥΤΑ
-Έργα διαχείρισης στραγγισμάτων (δίκτυο συλλογής εντός της λεκάνης του ΧΥΤΑ και μεταφορά τους στον βιολογικό προς περαιτέρω επεξεργασία)
-Έργα διαχείρισης βιοαερίου
-Έργα τελικής κάλυψης και αποκατάστασης για την Α' Φάση του ΧΥΤΑ
-Έργα διευθέτησης ομβρίων περιμετρικά της λεκάνης και στον ευρύτερο χώρο του ΧΥΤΑ
-Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης (μάρτυρες καθίζησης απορριμματικού αναγλύφου, θέσεις δειγματοληψίας υγρών αποβλήτων και επιφανειακών νερών, γεωτρήσεις δειγματοληψίας υπογείων υδάτων, κ.λπ.)
-Έργα εσωτερικής οδοποιίας για την πρόσβαση στη λεκάνη.
-Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων (φωτισμός περιβάλλοντος χώρου, κ.λπ.)
-Οργάνωση και λειτουργία ΧΥΤΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
Ημερομηνία δημοπράτησης: 20/11/2012
Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 06/03/2015
Αρχικός προϋπολογισμός: 5.525.148,30 ευρώ
Έκπτωση: 38,56%
Συμβατική δαπάνη έργου με ΦΠΑ: 3.394.691,78 ευρώ
Προτεινόμενη δαπάνη 1ου ΑΠΕ: 3.418.362,72 ευρώ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και εμείς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση κατασκευής αυτού του σημαντικού έργου. Τέτοιες υποδομές αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ. Με συστηματική δουλειά, ξεπεράσαμε τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα που προέκυπταν και καταφέρουμε να το φέρουμε εις πέρας. Επόμενο στοίχημα, είναι η ορθή λειτουργία και χρήση του ΧΥΤΑ και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που μας αφορά όλους.Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν διαχρονικά από τη Μελέτη , Δημοπράτηση, μέχρι την κατασκευή από τη δική μας Δημοτική Αρχή. Να συγχαρώ την Τεχνική Υπηρεσία , που είχε την επίβλεψη του μεγάλου αυτού έργου και το ολοκλήρωσε με επιτυχία και του συνεργάτες μου Αντιδημάρχους Τεχνικών για το θετικό αποτέλεσμα".

Το έργο θα παραδοθεί στον ΦΟΔΣΑ για να το λειτουργήσει.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…