Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη προς τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς: Οι ζημιές στο κεράσι από το χαλάζι και τις βροχοπτώσεις θα αποζημιωθούν στο έπακρο


Συνάντηση είχε στις 29-6-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασιάς και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γιώργου, τον Ταμία  κ. Γιώργο Γεωργίου και το μέλος κ. Γιώργο Γάτση με θέμα τις ζημιές στο αγρόκτημα Κερασιάς μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 3ης Ιουνίου, αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες των τελευταίων ημερών. 
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κερασιάς μετέφεραν στην κ. Τζάκρη την απογοήτευση και την ανησυχία που επικρατεί στα μέλη του και σε ολόκληρη την Κερασιά, καθώς μετά το πρώτο χτύπημα από το χαλάζι που έπληξε έκταση 4.000 περίπου στρεμμάτων πάνω από τον οικισμό, ήρθε και το καιρικό φαινόμενο «Νεφέλη» που συνοδευόμενο από έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες δημιούργησε πλέον μια γενικευμένη εικόνα καταστροφής στην καλλιέργεια του κερασιού στο σύνολο του αγροκτήματος της Κερασιάς, σηματοδοτώντας μάλιστα και την πρόωρη λήξη της συγκομιστικής περιόδου. 
Η κ. Τζάκρη υπενθύμισε στα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Κερασιάς, τον οποίο είχε επισκεφθεί και κατά την 3η Ιουνίου που η Κερασιά επλήγη από το χαλάζι, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκτίμηση για την ζημία από το χαλάζι στο αγρόκτημα της Κοινότητας Κερασιάς - Καρυδιάς που είναι ενιαία και η Καρυδιά επίσης επλήγη από το χαλάζι σε μεγάλη έκταση, εφόσον από τις πρώτες ημέρες πραγματοποίησαν εξατομικευμένες εκτιμήσεις έξι (6) συνολικά γεωπόνοι εκτιμητές (3 στο αγρόκτημα Κερασιάς και 3 στο αγρόκτημα Καρυδιάς), οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν άμεσα. 
Όσον αφορά στην γενικευμένη ανησυχία που προκαλείται στους παραγωγούς από ανυπόστατες φήμες περί δήθεν αποκλεισμού συγκεκριμένων ποικιλιών από την αποζημίωση για τις βροχοπτώσεις, η κ. Τζάκρη διαβεβαιώνει όλους τους αγρότες του ορεινού όγκου της Έδεσσας και της Αλμωπίας που έχουν πληγεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ όλα τα κεράσια, ανεξαρτήτως ποικιλίας που βρέθηκαν πάνω στα δέντρα και έσκασαν λόγω της βροχής θα αποζημιωθούν στο έπακρο.
Η κ. Τζάκρη βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την πορεία του έργου των εκτιμήσεων και θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους παραγωγούς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΘΟΔΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ........
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ............
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεοδώρα προεκλογικό αγώνα κάνεις στα χωράφια με βοήθεια του ελγα η μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θοδωρα προχωρα σε θελει ολη χωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.