Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις Θ. Τζάκρη σε Κωνταντία, Ίδα, Φιλώτεια, Βορεινό για τις ζημιές στις καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 την Κωνσταντία, την Ίδα, την Φιλώτεια και το Βορεινό, που επλήγησαν την Τρίτη 5 Ιουνίου από σφοδρές χαλαζοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, αμπέλια, καλαμπόκια, σιτηρά κλπ) που βρίσκονταν αυτή την περίοδο στη φάση της συγκομιδής και οι κάτοικοί τους, που είδαν το κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά, βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι θα στερηθούν το μοναδικό αγροτικό τους εισόδημα.
Το πρωί της 7ης Ιουνίου είχε προηγηθεί η αναγκαία προεπισκόπηση από κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ Βεροίας που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές για τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ σήμερα 8-6-2018 έχουν ήδη ανοίξει οι αναγγελίες, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους να προβούν στις δηλώσεις ζημίας. 
Στις επαφές της με τους αγρότες η κ. Τζάκρη τους διαβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ Βεροίας διαθέτει το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό (γεωπόνους εκτιμητές) και οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας των δηλώσεων ζημίας, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων, οι οποίες αποζημιώσεις θα αποτελέσουν κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, λόγω της καταστροφής, το μοναδικό εισόδημα στις πληγείσες περιοχές.










Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Επιτέλους κάποια να ενδιαφέρεται για τον αγρότη να στείλει τον ελγα που πληρώνουμε εμείς Χάρι μας κάνει έρευνα δούλεμα όπου καταστροφή τρέχει από πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΤΟΡΚΑ ΓΕΟ ΠΟΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.