Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το νέο μυθιστόρημα της συντοπίτισσάς μας Έλενας Χουσνή «Καταραμένες Πολιτείες»


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Κύφαντα" το νέο μυθιστόρημα της συντοπίτισσάς μας Έλενας Χουσνή, «Καταραμένες Πολιτείες».
Η ιστορία στο νέο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως από την Πέλλα, διαδραματίζεται στη Σάμο σε δύο χρόνους. Παρότι δεν είναι επακριβώς προσδιορισμένοι, τοποθετούνται η πρώτη μεταπολεμικά, την δεκαετία του 50 και ἡ δεύτερη κατά την τελευταία πενταετία. 
Η πρώτη ιστορία, η παλιά, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου και συμβαίνει στο Λεπροκομείο της Σάμου. 
Η δεύτερη γίνεται πάλι στη Σάμο, με πρωταγωνιστές δύο αντίπαλους στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την τύχη του ερειπωμένου πια κτηρίου του Λεπροκομείου.

«Η λέπρα εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι, έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου, και πάλι όμως η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε. 
Αυτή την αρρώστια δεν την νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο. Καθάρισε το σώμα τους μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο για αυτά τα σύνορα. Ακόμη αδιάβατα είναι».

Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΥΦΑΝΤΑ 
ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Τ: 210 36 34 780, F: 210 36 16 343, Ε: polytroponbooks@gmail.com


Είπαν για το βιβλίο «Καταραμένες Πολιτείες»


Ένα μυθιστόρημα για την ικανότητα της ανθρώπινης φύσης να επιστρατεύει το καλό αλλά και να «ξορκίζει» το κακό, για την μάστιγα των προκαταλήψεων, της άγνοιας και της μικροψυχίας.
Η Έλενα Χουσνή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Αποτυπώνει με μελανά χρώματα τη σκληρότητα της κοινότητας απέναντι στους αδύναμους, και τη σκοτεινή διάσταση της ανθρώπινης φύσης, όταν έχουν έστω και την ελάχιστη εξουσία στη διάθεσή τους.
Με πένα αποφασισμένη και τολμηρή καταγράφει αυτές τις ιστορίες, φέροντας, για πρώτη φορά, στην επιφάνεια ότι έχει παραχωθεί στην καταπακτή του χρόνου.
Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας

Η Έλενα Χουσνή δημιουργεί το δικό της είδος. Οι αρετές της Ελληνικής κλασικής λογοτεχνίας, δοσμένες με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, από μια σύγχρονη συγγραφέα.
Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Χανσενικών αγωνίζεται για τα προβλήματα των ασθενών. Κάποτε το Υπουργείο Υγείας δεν γνώριζε καν την ύπαρξή τους. Δώσαμε μάχη στη Σπιναλόγκα να φτιαχτεί το οστεοφυλάκιο με τα ονόματα των νεκρών. Το βιβλίο τη Έλενας Χουσνή ρίχνει φως στη ζωή τους, στο στίγμα αλλά και στον αγώνα τους κατά το παρελθόν να αποκτήσουν «όνομα», «ταυτότητα». Έναν αγώνα διαρκή που μας αφορά όλους!
Μανώλης Κυριακάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών 


Έλενα Χουσνή: «Συνεχίζω να γράφω γιατί.. δεν μπορώ να κάνω αλλιώς»
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πέλλα. 
Σε μια αγροτική οικογένεια που θεωρούσε ότι η δουλειά είναι ο κανόνας και το διάβασμα… πολυτέλεια! Η πρώτη μου επανάσταση ήταν να ανατρέψω αυτή την άποψη και να ακολουθήσω το γονιδιακό κάλεσμα προς το βιβλίο. Από τότε, έγινα βουλιμική αναγνώστρια… Μια ανίατη ασθένεια που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, έμαθα ή απλά προέκυψε, δεν θυμάμαι, να αποτυπώνω ότι με πονούσε, με απασχολούσε ή αγαπούσα, στο χαρτί. 
Κι έτσι συνεχίζω να γράφω γιατί.. δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. 
Ζω και εργάζομαι στη Σάμο και η μικρή φιλοδοξία μου είναι να αποδείξω ότι μπορεί κανείς να παραμένει, μη αποκλεισμένος, ακόμη και αν ζει σε ένα μακρινό και ακριτικό νησί, ζωσμένος από θάλασσα αλλά και από ανεκτίμητης αξίας εικόνες. Ακριτικά και κριτικά προσπαθώ να ιστορήσω όσα νιώθω και καμιά φορά όσα νιώθουν οι γύρω μου. Μακρινός στόχος κάποτε να τα.. καταφέρω. 
Από τον Οκτώβριο του 2014 υπηρετώ στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σάμου, ενώ παράλληλα εργάζομαι στο 1ο Νηπιαγωγείο Σάμου ως εκπαιδευτικός. 
Στο παρελθόν εργάστηκα στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. 
Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της "Άλικο σαν το ...Αίμα" έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την ΠΕΛ εξ άλλου έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Από τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας)

Η Έλενα Χουσνή εξέδωσε το 2014 το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Στα άδυτα.. των δυτών" από τις εκδόσεις Δίαυλος.
Από τις εκδόσεις "Κύφαντα" εκδόθηκαν τα βιβλία:
Χρυσή Εκδίκηση (2016)
Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα (2017) και 
Καταραμένες Πολιτείες (2018).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.