Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση υποβολής αιτήσεων για αντιχαλαζική προστασία

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2020 στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), για τις αναφερόμενες στη συνέχεια τροποποιήσεις της πρόσκλησης.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων καθορίζεται η 31/07/2018 και του φυσικού φάκελου η 20/08/2018.

Διευκρινίζεται ότι οι γενικές δαπάνες υπολογίζονται ως ποσοστό έως 10% πλέον του συνόλου των ανωτέρω επιλέξιμων δαπανών του παραρτήματος 2 και για τις γενικές δαπάνες δεν απαιτείται η προσκόμιση τριών προσφορών. Επίσης, στις αναφερόμενες επιλέξιμες δαπάνες του Πίνακα 2.1 του Παραρτήματος 2, επισημαίνεται, ότι όπου προβλέπεται κόστος εργατικών – εγκατάστασης, αυτό θα είναι επιλέξιμο σε ποσοστό από 15 – 25 % επί της αναφερόμενης επιλέξιμης δαπάνης. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται παραστατικό της αναφερόμενης δαπάνης, η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη της επενδυτικής πρότασης του προαναφερόμενου Πίνακα απομειώνεται στο 80%.
Κατά την επιτόπια επίσκεψη θα πρέπει να επαληθεύεται το είδος της καλλιέργειας και η ασφαλιζόμενη αξία της για το έτος 2017 συγκριτικά με την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του δικαιούχου στο ΟΣΔΕ του 2017.

Όσον αφορά την υποβαλλόμενη επενδυτική πρόταση, η βεβαίωση στατικής επάρκειας απαιτείται τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης για το υποβαλλόμενο σχέδιο όσο και κατά την υποβολή της αίτησης πληρωμής για το υλοποιημένο έργο και ενέχει την έννοια ανάληψης ευθύνης για την επενδυτική τεχνική πρόταση. Αναφορικά με την τεχνική μελέτη απαιτείται κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης και κατά την αίτηση πληρωμής βεβαίωση ορθής εκτέλεσης αυτής. Στην περίπτωση της απλής αντικατάστασης του προστατευτικού μέσου κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στο καθεστώς δεν απαιτείται σχηματική απεικόνιση ούτε βεβαίωση στατικής επάρκειας, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου για την ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση αστοχίας της εγκατάστασης.
Τέλος, για την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας, η βεβαίωση δημάρχου αντικαθίσταται από αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του τελευταίου έτους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…