Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

E. Θωμάς: Πως αλλιώς λέγεται ο τσάμπα μάγκας;


Με έκπληξη διέκρινα τις προηγούμενες ημέρες την ανάρτηση πανό στην προμετωπίδα του Δημαρχείου Έδεσσας με τα χαρακτηριστικά <<Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος>>, με μπροστάρη τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου. Στην αρχή θεώρησα ότι πρόκειται για φάρσα στην συνέχεια όμως φάνηκε ότι ήταν μια προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη φιέστα από τον κ. Γιάννου καθότι έλαβε διαστάσεις πανηγυρικού χαρακτήρα με την ηρωική πράξη του Δημάρχου να κλείνει το Δημαρχείο, ενώ οι υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικότατα. Τέτοια πρωτοτυπία δεν έχει ξανά συμβεί. Και ενώ περίμενε κανείς ότι ο ανένδοτος αγώνας θα συνεχιζόταν επι μακρόν  το πανό τελικά κατήλθε!!!Μα φυσικά γιατί έπρεπε ο κ. Γιάννου να υποδεχθεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να ενημερωθεί για την πορεία ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στο Δήμο Έδεσσας.

Τόσο εύκολα λοιπόν διερωτήθηκα κατέθεσε τα <<όπλα>> η Δημοτική Αρχή; Με μια επίσκεψη Υπουργού; Ε ναι λοιπόν τόσο εύκολα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα άντεξε την αδικία…Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι η λύση του ονοματολογικού με την γείτονα χώρα Π.Γ.Δ.Μ ήταν προ των πυλών. Έτσι αποφασίστηκε-επιβλήθηκε δεν το γνωρίζω να δημιουργηθεί ένα κλίμα ηρωοποίησης του Δημάρχου τόσο από τον ίδιο όσο και από τα φιλικά ενημερωτικά μέσα της Δημοτικής Αρχής.

Γιατί όμως στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό αναρωτιόμαστε όλοι; Φυσικά οι λόγοι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και όχι από πατριωτική ευαισθησία. Με τον νέο νόμο που ψηφίζεται για την αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο διάστημα ο επονομαζόμενος <<ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I>> θεσπίζεται η απλή αναλογική. Αυτή η τομή εν τοις πράγμασι δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ψηφοδελτίων με μικρό αριθμό υποψηφίων. Στο παρασκήνιο υπάρχουν διάφορα σενάρια που θέλουν στην Έδεσσα να δημιουργείται συνδυασμός με κύριο κορμό πατριωτικές-ακροδεξιές δυνάμεις. Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι κλόνισε την Δημοτική Αρχή η οποία μπροστά στο ενδεχόμενο απώλειας ψήφων από τη δεξιά δεξαμενή θορυβήθηκε και αμέσως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις αγνές πατριωτικές ανησυχίες των συμπολιτών μας. 

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τριχοτομημένη πάνω σε αυτό το θέμα και έχει πλέον <<Αδωνοποιηθεί>> παραδομένη στο ακραίο κομμάτι της. Πράγμα που επηρεάζει σφόδρα και τα στελέχη της όπου μια μερίδα της Δημοτικής Αρχής πρόσκειται. Αποφάσισαν λοιπόν να γίνουν <<Μακεδονομάχοι>> από αγνές προθέσεις; Όχι βέβαια. Εκμεταλλεύονται λαϊκίστικα, καιροσκοπικά και ανεύθυνα θα έλεγα εγώ την ανησυχία των συμπολιτών μας για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.   Ο κ. Δήμαρχος αντί λοιπόν να συμβάλει στην επίλυση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων για την περιοχή μας επιδίδεται στην ακραία λαϊκίστικη ρητορική για να φανεί αρεστός στο ακροδεξιό ακροατήριο του. Με ποιο δικαίωμα διχάζει την φιλήσυχη πόλη μας και την διαιρεί σε στρατόπεδα; Και επιτρέπει να μπολιάζεται η κοινωνία μας με μισαλλόδοξο και επικίνδυνο λόγο; Αυτός είναι ο θεσμικός του ρόλος;

Συμπερασματικά η πόλη μας δεν χρειάζεται ούτε αυτόκλητους υπερασπιστές για το ονοματολογικό ούτε Δήμαρχο σε ρόλο Υπουργού των Εξωτερικών. Η πόλη χρειάζεται Δημοτική Αρχή που θα λύνει τα τοπικά προβλήματα. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν είχε κρατήσει η Διοίκηση την ίδια στάση και στην απομάκρυνση του Πανεπιστημίου μας το 2013 με συλλαλητήρια και κλείσιμο Δημαρχείου ίσως να τα είχαμε καταφέρει. Αλλά βλέπεται τότε στην Κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία πώς να βάλει η Δημοτική Αρχή το τοπικό συμφέρον πάνω από το κομματικό; Όσο για την αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου να αναρτήσει πανό χωρίς την σύγκλιση και την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Άλλωστε τον αντιθεσμικό δρόμο τον έχει διαβεί προ πολλού!!!
Στην ερώτηση λοιπόν πως λέγεται αλλιώς ο τσάμπα μάγκας; Η απάντηση προκύπτει αβίαστα…ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ!!!

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ολα μας τα έχεις πει, τις θέσεις σου για το όνομα δεν τις λες! τι φοβάσαι; το κόμμα μπας και δεν σε στηρίξει η ότι θα σε ψηφίσουν μόνο 5 -10 άτομα από το χωριό σου, απάντησε οι εποχές θέλουν ξεκάθαρες θέσεις το εύκολο είναι να να ανεβαίνεις κατηγορώντας αυτούς που ειναι στην εξουσία το δύσκολο είναι να έχεις ξεκάθαρες θεσεις

    Υ.Γο ''κουτσός'' δήμαρχος αυτό έκανε αυτό μπορούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλέ μου ο κουτσός δήμαρχος είναι πονηρός βλαχος. Μέσα του πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες, άλλωστε είναι γελοιότητα να πιστεύεις ότι η Ελλάδα, η Μακεδονία των 2500000 κατοίκων κινδυνεύει γλωσσικά, πολιτιστικά, οικονομικά, στρατιωτικά. Βολευει όμως το όλο έργο για να συσπειρώσει την παραταξη του. Στο όνομα της Μακεδονίας και των πατριωτικών ενστίκτων των κατοίκων της, χτίστηκαν καριέρες και πάνω σε αυτά τε ένστικτα πατούν οι σημερινοί μακεδονομάχοι, αλλά οι καιροί και οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η ιστορία θα τους θέσει στο περιθώριο.

      Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ!!!ΩΡΑΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι είναι οι Εδεσσαίοι..και φωτιά να τους βάλει δεν συμβαίνει τιποτα όπως πάντα...!!όσο για το παιδί κρίμα αν κατέβει με αυτόν που θα κατέβει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θωμάκος , περνά από αυτή τη θέση ,τουλάχιστον από δίπλα να δούμε τι θα έκανες... Έξω από τον χοροί όλοι ήρωες είναι. Δεν σε είδα σε καμια διεκδίκηση της πόλης πουθενά . Μόνο ομορφιές είσαι. Από σένα έχουμε γεμίσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιάννου είναι ξοφλημένο χαρτί πολιτικά. Με την διάσπασή σας και την εμμονή σας να κινείστε μόνο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα τον φέρετε και πάλι στο προσκήνιο. Όσο εμμένετε σε πρακτικές προσωπικής επίθεσης για άστοχες ενέργειές του και μένετε μόνο σε αυτές εσείς τελικά χάνετε. Βγείτε με καθαρό λόγο προς τους εδεσσαίους και όχι με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εναντίον ενός προσώπου που με τις μέχρι σήμερα πολιτικές του ενέργειες έφτασε στο πάτο. Δεν θα σας προτείνω με ποιους θα συνεργαστείτε, αλλά σε καμία περίπτωση με πρόσωπα αποκλειστικά του χώρου σας. Όχι μόνο δεν θα πρωταγωνιστήσετε αλλά ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο δεν θα βγάλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φτανει βρε Βαγγελακη. Σε βαρεθηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ Βαγγέλη με τον 9&41 Π.μ, είσαι νέο παιδί, οι κομματικές γραμμές και στάση μόνο κακό θα σου κάνουν, και όχι μόνο εσένα αλλά όλο το δήμο Έδεσσας. Ο κατά λάθος δήμαρχος έχει πιάσει πάτο μην του δίνεται το περιθώριο να ανασάνει. Το ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι στηρίζετε σε μερικά δικά σας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.