Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μακεδονία ξακουστή... του Αλέξη η χώρα (βίντεο)


Ωρε που πάμε... ρε! 

Στις 18-1-1947,  ήρθε στην Ελλάδα  ο PAUL PORTER ως επικεφαλής της Αμερικανικής  "Αποστολής Οικονομικής Έρευνας" στην Ελλάδα (του εμφυλίου πολέμου), και ενόψη της επερχόμενης αμερικανικής "βοήθειας" (δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ).

Στις 28-3-1947 υπέβαλλε και παρουσίασε την έκθεσή του στο Κογκρέσο.Οι εισηγήσεις του έγιναν απολύτως αποδεκτές στην Ουάσιγκτον και ο Πρόεδρος Τρούμαν διακήρυξε το γνωστό δόγμα "βοήθειας" προς την Ελλάδα.

Απόσπασμα της 'Εκθεσης του PAUL PORTER  ανέφερε μεταξύ άλλων:

"...Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα...."
============================================================
Τότε, το 1947  και σύμφωνα με την έκθεση PORTER,  ήμασταν ως ΕΛΛΑΔΑ μια πολύ  συμφέρουσα επένδυση για τα αμερικανικά συμφέροντα!!!

Σήμερα, το 2018  (71 χρόνια μετά!!!) τι άλλαξε ???...Τίποτα, μονάχα τα πρόσωπα(τα)!!!!!

 Η ιστορία στην Ελλάδα κύκλους κάνει!!! 

"Τις πταίει?" 

α.α.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.