Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζημιές και προβλήματα από την ξαφνική και ισχυρή καταιγίδα στην ΠΕ Πέλλας


Η ισχυρή καταιγίδα σε συνδυασμό, με την έντονη- αλλά ευτυχώς μικρή σε διάρκεια- βροχόπτωση, με τους ισχυρούς άνεμους που έπληξαν σήμερα το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Πέλλας προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα, ευτυχώς όχι εκτεταμένα. 
Πτώση κλαδιών και δέντρων, χαλαζόπτωση σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και η πτώση κολόνας ΔΕΗ, σε συνδυασμό με διακοπές ρεύματος, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό της σημερινής ξαφνικής καταιγίδας. 
Χαρακτηριστική περιπτώση ήταν η πτώση κολόνας της ΔΕΗ στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών, που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Στον Μεγαπλάτανο Αλμωπίας ζημιές προκλήθηκαν σε παιδική χαρά από πτώση κλαδιών, ενώ με καλαδοφόρο του Δήμου κόπηκαν κλαδιά δέντρων που ήταν έτοιμα να καταπλακώσουν στέγη οικίας (βίντεο).
Δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κλήθηκαν σε διάφορα  σημεία επί τόπου, όπου προκλήθηκαν προβλήματα για να επιληφθούν των περιστατικών που σημειώθηκαν, όπως η πτώση κλαδιού δέντρου στο γήπεδο της Έδεσσας.

Το έντονο μπουρίνι που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα έπληξε- εκτός των άλλων- και ορεινές περιοχές της δυτικής Αλμωπίας και της Έδεσσας. Εκτός από την δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσε χαλάζι σε ορισμένες περιοχές, που εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημιές κυρίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες. 
Επίσης, σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αλμωπίας. Λόγω της διακοπής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν  από την Κάτω Κορυφή. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.