Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Καρυδιά, Κερασιά και Σαρακηνούς η Θ. Τζάκρη για τις ζημιές από την ισχυρή χαλαζόπτωση στην καλλιέργεια του κερασιού (φωτο)


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 την Καρυδιά, την Κερασιά και τους Σαρακηνούς που λίγο νωρίτερα είχαν πληγεί από ισχυρό μπουρίνι συνοδευόμενο από σφοδρή χαλαζόπτωση, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην καλλιέργεια του κερασιού που αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η κ. Τζάκρη από τους παριστάμενους αγρότες, η θεομηνία έπληξε το αγρόκτημα Καρυδιάς στο ύψος πάνω από τον οικισμό, εκτάσεις περίπου 4.000 στρεμμάτων στην Κερασιά και μεγάλες εκτάσεις στο αγρόκτημα των Σαρακηνών προκαλώντας ολοκληρωτική ζημιά στην καλλιέργεια του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην περιοχή.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους αγρότες στους παραπάνω οικισμούς ότι το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου ο Επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Χρήστος Καρούσος, τον οποίο η κ. Τζάκρη ενημέρωσε προηγουμένως, θα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές ως επικεφαλής κλιμακίου για να προβεί στις αναγκαίες επισημάνσεις και από την Τρίτη 5-6-2018 θα ανοίξουν οι αναγγελίες, ώστε να προβούν οι παραγωγοί στις δηλώσεις ζημίας. Ο κ. Καρούσος ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων θα ξεκινήσει άμεσα το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων από γεωπόνους εκτιμητές του καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, ώστε η καταγραφή των ζημιών να είναι άμεση και αντικειμενική και να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της ζημίας.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΤΟΡΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ;
    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
    ΠΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΑ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΠΡΑΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΑΡΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφίες πριν την αρπάξουν, άρον άρον έφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
      ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ;

      Διαγραφή
  3. Από την Κερασιά δεν έχει φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ4 Ιουνίου 2018 στις 3:57 μ.μ.

    ΦΤΑΝΕΙ Μ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΖΙ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζακρη, μπορεις να κοροιδυεις μερικους συνεχεια η να τους κοροδευεις ολους μερικες φορες. Αλλα δεν μπορεισ να τους κοροιδευεις ολους και συνεχεια. Σε εχουν παρει χαμπαρι. Απορω πως σε ψηφισαν την τελευταια φορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.