Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Επικαιροποίηση εξελίξεων Προαστιακής Σιδηροδρομικής Σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών


Στη συνεργασία που είχαν στις 14-6-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η πορεία υλοποίησης της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και της επέκτασης αυτής προς Αλμωπία και η αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, σε συνέχεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα στις 27 Μαρτίου 2018 και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το έργο αυτό στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Βούρδας ενημέρωσε την κ. Τζάκρη για τα εξής:

Α) Όσον αφορά στην Προαστιακή Σιδηροδρομική Σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών (νέα χάραξη), προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών φάκελος  για την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής, ο οποίος θα κατατεθεί στο CEF (Connecting Europe Facilities) στις Βρυξέλλες. 
Η σχετική πρόσκληση του CEF αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο. 
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργείου Μεταφορών η εγκριτική απόφαση για την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης στο CEF αναμένεται εντός εξαμήνου από την κατάθεση της πρότασης.
Η χρηματοδότηση της μελέτης από το CEF αποτελεί πρόκριμα για τη χρηματοδότηση και της υλοποίησης του έργου.

Β) Όσον αφορά στο έργο της αναβάθμισης της  υφιστάμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας (ηλεκτροκίνηση -σηματοδότηση), συντάσσεται ήδη η απαιτούμενη προμελέτη από την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβρη για να ενταχθεί στη συνέχεια το τεχνικό δελτίο χρηματοδότησης του έργου στο CEF.
Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να  ανέλθει στα 80 εκ. ευρώ περίπου.
Η κ. Τζάκρη θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων και θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία τους μέχρι την τελική τους υλοποίηση.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Να τα μας πήρε άλλη την σκυτάλη στο δούλεμα άφησες κύρια μου το χαλάζι και έπιασες το τρένο φτάνει το παραμύθι άντε βρέχει πάρε από πίσω τα σύννεφα και όπου ρίχνει βροχή να εμφανιζεσε μετά άντε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζακρη κρυψου στο λαγουμι σου ακομα πιο βαθεια, σαν δεν ντρεπεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την θαλασσα τι γινεται ποτε θα μας την φερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο ο σηφακης τον ουρανο με τα αστρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ???? ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ...."ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"??????? ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.