Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Μαργαρίτα η Θ. Τζάκρη για τις ζημιές από το χαλάζι στην καλλιέργεια του κερασιού



Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε σήμερα Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στην Μαργαρίτα, το αγρόκτημα της οποίας την προηγούμενη Κυριακή επλήγη από χαλάζι που κατέστρεψε ολοσχερώς την καλλιέργεια του κερασιού.
Στη συζήτηση που είχε η κ. Τζάκρη με τους κατοίκους της Μαργαρίτας, της μετέφεραν ότι η ολική καταστροφή τους έχει φέρει σε απόγνωση, καθώς στην περίοδο της συγκομιδής του κερασιού είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι,  εξανεμίζοντας κάθε προσδοκία για την απόκτηση εισοδήματος κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, εφόσον το κεράσι αποτελεί μονοκαλλιέργεια. 
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αγρότες ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ Βεροίας έχουν πραγματοποιήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα προεπισκόπηση στην Μαργαρίτα, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση του ποσοστού της ζημίας, η οποία εκτιμάται ως σημαντική, αλλά και της έκτασης που έχει πληγεί, ενώ έχει ήδη ανοίξει αναγγελία ώστε να υποβληθούν δηλώσεις ζημίας από τους πληγέντες αγρότες, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 15-6-2018.

Επειδή μάλιστα το σύνολο σχεδόν των αγροτών που έχουν πληγεί έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις ζημίας και δεδομένης της ύπαρξης ικανού αριθμού γεωπόνων - εκτιμητών στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας η κ. Τζάκρη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες  ενημέρωσε τους αγρότες ότι το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων στο αγρόκτημα της Μαργαρίτας θα αρχίσει την προσεχή Τετάρτη, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των στοιχείων που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο για τον παραγωγό πόρισμα  εκτίμησης, αλλά και να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που φέτος θα αποτελέσει και το μοναδικό τους εισόδημα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
    ΕΚΤΙΜΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά παρατηρήσατε ότι τώρα τελευταία η Ντόρκα πηγαίνει εκεί που πέφτει χαλάζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγρότες, είστε μεγάλα κορόιδα. Και δυστυχώς δεν αλλάζετε. Αυτοί φταίνε που σας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιθαγενείς έπαιρναν και κάνα καθρεφτάκι καμιά χάντρα! αυτοί είναι ικανοί να της κεράσουν και το καφέ

      Διαγραφή
  4. Είναι και γεωπόνος. Είναι τα πάντα. Η αυριανή Πρωθυπουργός της Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα πλάκα θα γίνει ειδική στο χαλάζι η Ντόρα όπου χαλάζι η Ντόρα παρών ωραίο κόλπο να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.