Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Με τροπολογία Σκουρλέτη καθίστανται διάρκειας δύο διδακτικών ετών (από ένα διδακτικό έτος) οι συμβάσεις μίσθωσης έργου των σχολικών καθαριστριών


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» καθίστανται διάρκειας δύο διδακτικών ετών (από ένα διδακτικό έτος που ισχύει σήμερα) οι συμβάσεις μίσθωσης έργου με καθαριστές - καθαρίστριες για την εκτέλεση του έργου του καθαρισμού των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περιπτώσεις που οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται από το τακτικό προσωπικό που υπηρετεί στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις, μέχρι την λήξη της ισχύουσας αναστολής προσλήψεων τακτικού προσωπικού.
Η προτεινόμενη ρύθμιση κατέστη αναγκαία λόγω τόσο των ιδιαιτεροτήτων του συγκεκριμένου αντικειμένου, όσο και του γεγονότος ότι  η διοικητική διαδικασία (καταγραφής των υπηρεσιακών κενών, κατάρτισης και υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης έργου) είναι ιδιαιτέρως γραφειοκρατική και χρονοβόρα και συνεπάγεται ένα υπολογίσιμο διοικητικό βάρος σε κάθε διδακτικό έτος.-

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει ως εξής:

Καθαρισμός σχολικών κτιρίων με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε περιπτώσεις ανεπάρκειας του τακτικού προσωπικού

1. Το πρώτο εδάφιο της περ. α της παρ. 5 του άρθρου 113 του ν. 1892/1990 αντικαθίσταται ως εξής:
«Μέχρι την λήξη της ισχύος της Π.Υ.Σ. 33/2006 ο καθαρισμός των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, μπορεί να ανατίθεται σε καθαριστές - καθαρίστριες με σύμβαση μίσθωσης έργου, διάρκειας δύο διδακτικών ετών. 
2. Η περ. γ της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 3870/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«γ.αα. Για τα διδακτικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ. 5 του άρθρου 113 του ν. 1892/1990 καταρτίζονται ενιαία, με διάρκεια δύο διδακτικών ετών.
ββ. Από την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021, αν οι ανάγκες των δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό, μπορούν να καλύπτονται με συμβάσεις που καταρτίζονται από τους οικείους δήμους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
γγ. Για το κόστος της απασχόλησης με συμβάσεις του προσωπικού της υποπερίπτωσης ββ από το διδακτικό έτος 2020-2021 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατανέμεται με απόφαση του Υπουργού κατ’ αναλογία στους οικείους δήμους».



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.