Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δύο είναι τα «κόμματα»


Απίστευτα πράγματα βλέπουμε να συμβαίνουν τελευταία στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. 

- Μια αριστερή κυβέρνηση παλεύει να βάλει στο ΝΑΤΟ μια Χώρα, σε χρονική περίοδο που η Χώρα που εκπροσωπεί βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, το πιστόλι στον κρόταφο, στα όρια της χρεοκοπίας. 
- Μια παραδοσιακά συντηρητική αντιπολίτευση που εδώ και χρόνια με καλύτερες μάλιστα εσωτερικές και διεθνείς συνθήκες ως Κυβέρνηση συνεχώς το ανέβαλε, να μην παίρνει και τώρα ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.  

Αναμφίβολα ζούμε το τέλος των μεγάλων ιδεολογιών «Αριστεράς» και «Δεξιάς» όπως διαμορφώθηκαν τους δύο τελευταίους αιώνες. Ως τελευταία απομεινάρια των ιδεολογιών αυτών παραμένουν οι απλοί γνήσιοι ιδεολόγοι τους, οι οποίοι απογοητευμένοι βλέπουν μέρα με την ημέρα οι αρχές που άλλοτε πρέσβευαν να παραμερίζονται σχεδόν στο σύνολό τους.
Πλέον δύο είναι οι τάσεις που υπάρχουν τόσο παγκόσμια όσο και στην Πατρίδα μας. Η ιδέα της Παγκοσμιοποίησης από τη μια με την κατάργηση των συνόρων, την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων κεφαλαίων και προϊόντων και η δημιουργίας μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης και από την άλλη, η διατήρηση των εθνικών Κρατών όπως αυτά δημιουργήθηκαν κυρίως μετά την Γαλλική Επανάσταση και η ομοιογένεια ή δυνατόν τoυ πληθυσμού των.  
Στην Πατρίδα μας ελάχιστοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας Κυβέρνησης περιοριζόμενοι μόνο στα επιτελεία των Κομματικών σχηματισμών, σχεδόν όλων ή κατά άλλους όλων των υπαρχόντων σήμερα πολιτικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αν και θέλει να καρπωθεί τα οικονομικά οφέλη της παγκοσμιοποίησης θέλει να παραμείνει μόνο σε αυτά. Δεν θέλει επ’ ουδενί να τον διοικούν ξένοι αλλά Έλληνες. 
Η δημιουργία μιας παγκόσμιας Κυβέρνησης ενός Παγκόσμιου ηγέτη τους παραπέμπουν στα λόγια του πρώην πλανητάρχη αμέσως μετά την πτώση των διδύμων πύργων:  «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας». 
Μέσα από τα λόγια αυτά βλέπουν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης η οποία και θα θελήσει να επιβάλει την παγκόσμια τάξη με το πρόσχημα προστασίας της παγκόσμιας ειρήνης με το στανιό. 
Μέσα από τα λόγια αυτά βλέπουν μια ανελεύθερη στρατιωτικοποιημένη παγκόσμια κοινωνία αντίθετη από την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα θεματοφύλακα των ύψιστων αγαθών του ανθρώπου της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Μέσα από τα λόγια αυτά βλέπουν την αριθμοποίηση του ανθρώπου και τον ευτελισμό του ως αντικειμένου στην παγκόσμια κοινωνία. 
Επιπλέον στους έλληνες ορθόδοξους πιστούς παραπέμπει η ιδέα ενός «αντίχριστου» ως παγκόσμιου ηγέτη που θα εμφανισθεί για να σφετεριστεί τα δικαιώματα του δικού τους Χριστού. 
Βλέποντας διαρκώς τις ΗΠΑ να προσπαθούν να εξοντώνουν ηγέτες εθνικών Κρατών που ακόμη αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση (Άσαντ, Ερντογάν, Κιμ Γιογκ Ουν, Πούτιν κλπ) και να τους οδηγήσουν στην ίδια τύχη με τα άλλοτε παιδιά τους (Καντάφι, Χουσείν κλπ) οι υποψίες τους για το παγκοσμιοποιημένο εγχείρημα τους προκαλεί δυσφορία. Θέλουν να υπάρχει το αντίπαλο δέος για να «φρενάρει» τις παράλογες απαιτήσεις κάθε παράλογου ηγέτη της υπερδύναμης. Επιθυμούν μια ισχυρή αλλά κυρίως Ενωμένη Ευρώπη, μια  ισχυρή Ρωσία, μια ισχυρή Κίνα, μια ισχυρή Ινδία οι οποίες θα ψαλιδίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ για απόλυτη κυριαρχία. 
Ίσως να ήμαστε και η μόνη Χώρα στον κόσμο που οι πολίτες τους στη συντριπτική τους πλειοψηφία να αντιμάχονται, καθένας από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και βάση, την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης σε τόσο έντονο βαθμό. 
Σε κάθε περίπτωση η πολιτική συμπεριφορά των λιγοστών αριθμητικά  Ελλήνων θα αποτελέσει και πάλι το βαρύμετρο στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. Γιατί ο Έλληνας πάντοτε ήταν ένας παγκόσμιος και όχι παγκοσμιοποιημένος με τα σημερινά μέτρα, πολίτης, που χωρούσε στην τεράστια ψυχή του όλους τους κατοίκους της γης. 
Η ιστορία το επιβεβαίωσε και θα εξακολουθεί διαρκώς να το επιβεβαιώνει……

Παγκόσμιος Πολίτης 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.