Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ για το χαλάζι και την καταιγίδα που χτύπησαν καλλιέργειες σε περιοχές της Πέλλας


Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες της Πέλλας από το χαλάζι και την καταιγίδα 

Αμέσως θα γίνουν αναγγελίες για να δηλωθούν οι ζημιές. 

Ο βουλευτής επικοινώνησε με τους προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων που επλήγησαν, ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών και ακολούθως μίλησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ζανιά οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα κινηθούν τάχιστα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την δήλωση και την εκτίμηση των ζημιών.
Ζημιές προκλήθηκαν από χαλάζι και καταιγίδα σε δενδρώδεις καλλιέργειες σε Σαρακηνούς, Κορυφή, Κερασιά, Καρυδιά, Γραμματικό  και σε άλλα χωριά της ορεινής Έδεσσας όπως και σε δενδρώδεις και αροτραίες καλλιέργειες στο Παλαίφυτο και άλλα χωριά στον κάμπο των Γιαννιτσών. 
Ακόμη ενημερώνει του αγρότες ότι ολοκληρώνεται σε 10 μέρες ο έλεγχος από τον ΕΛΓΑ των δηλώσεων που κατέθεσε η Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων για τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και με νέα διαβεβαίωση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στον βουλευτή (πριν τρείς ημέρες) η ζημιά θα πληρωθεί εντός του Ιουνίου ή Ιουλίου. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΠΑΛΙ ΧΑΛΑΖΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος πρώτη φορά πληρώθηκε η Πέλλα από τον ΕΛΓΑ τόσο γρήγορα, πριν κλείσει η περίοδος πληρωμών των εισφορών ( 31.03.18 και η παράταση της 30.06.18) . Μάλλον δεν θα είστε από Πέλλα ή θυμάστε άλλες χρονιές.
      Το 2018 ( για ζημιές του 2017) η Πέλλα πήρε ως τώρα περί τα 30 εκ ευρώ. Χωρίς την βροχόπτωση που θα πληρωθεί μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο
      Το 30% που υπολείπεται θα πληρωθεί τον Νοέμβριο γιατί οι ζημιές ήταν πολλές και απαιτείται αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ4 Ιουνίου 2018 στις 4:13 μ.μ.

      ΣΙΓΑ ΡΕ!!!!!!!!! ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ? ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΕ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ, ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΛΓΑ Η΄ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΕΙΖΕΤΕ Ο ΚΑΤΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ)

      Διαγραφή
  2. ΚΛΆΜΑΤΑ ΠΆΛΙ Κ ΦΕΤΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΚΟΜΑ ΒΡΟΧΟΠΤΏΣΕΙΣ ΑΠΌ ΠΈΡΣΙ ΔΕΝ ΔΊΝΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δλδ εαν δεν ενημερωνες δεν θα γινότανε δηλωσεις δεν θα ερθουν οι γεωπόνοι; ρε που απευθυνεστε εσυ και οι αλλοι σε ζωα; βρε πληρωσε το 30% που μου χρωστας. και κανε αυτο 3 χρονια μας λες με τους αλβανους τα μεροκαματα και μας κοροδευεις και ασε τα μασαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.