Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι ιστορικά λάθος, είναι άδικη, παράνομη και θα έχει αποτέλεσμα με τα χρόνια να χάσει η Ελλάδα την Μακεδονία"


Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Μια κυβέρνηση για να επιβάλλει στον λαό αυτό που θέλει να κάνει έχει 2 τρόπους. Ή τον αναγκάζει να το δεχθεί με την βία ή τον ξεγελάει ότι αυτό που κάνει είναι καλό και ωφέλιμο γι’ αυτόν. Στον πρώτο τρόπο μιλάμε για Χούντα. Στον δεύτερο τρόπο μιλάμε για δημοκρατική κυβέρνηση που εκλέχθηκε από τον λαό και με ψέματα, με ελιγμούς, με δημοκρατολογίες, ξεφτιλίζοντας όσους διαφωνούν αποκαλώντας τους φασίστες, τυχοδιώκτες, εθνικιστές, εθνίκια, ξεγελάει τον λαό και δέχεται αυτό που κάνει. Η ελληνική κυ-βέρνηση με τους χειρισμούς που έκανε για να πετύχει την συμφωνία με τα Σκόπια εφάρμοσε τον δεύτερο τρόπο. Βέβαια ο τρόπος αυτός είναι δυσκολότερος από τον πρώτο και πρέπει να εκπαιδευτείς στο πως ξεγελάς τους λαούς. Νομίζω όμως ότι αυτοί που μας κυβερνούν εκπαιδεύτηκαν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και πρέπει να ήταν και καλοί μαθητές γιατί εφάρμοσαν τα μαθήματα με εξαιρετικό τρόπο.
Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο  οι Σκοπιανοί να πάρουν το όνομα Μακεδονία ενώ δεν έχουν καταγωγή από τους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Απλώς στα νότια της χώρας τους έφτανε η αρχαία Μακεδονία. Οι χώρες όμως παίρνουν το όνομά τους από τους κατοίκους που έχουν  τώρα και όχι από το όνομα που είχε η περιοχή άλλοτε. Γιατί τότε και η Βουλγαρία θα έπρεπε να ονομαστεί Μακεδονία γιατί και στα νότια της Βουλγαρίας έφτανε η αρχαία Μακεδονία. 
Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε στον Γρανικό ποταμό  έστειλε 300 χρυσελεφάντινες ασπίδες των Περσών στο πανελλήνιο ιερό, τον Παρθενώνα. Υπήρχαν και στην Μακεδονία ιερά π.χ. το Δίον που θα μπορούσε να τις αφιερώσει. Θα προτιμούσε το Δίον αν δεν είχε ελληνική συνείδηση; Ο Φίλιππος όπως και άλλοι Μακεδόνες συμμετείχε στους αγώνες στην Ολυμπία στους οποίους είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Αφού το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι οι Σκοπιανοί όπως και οι άλλοι σλαβικοί λαοί ήρθαν στα μέρη της Μακεδονίας 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και σεις υπογράψατε ότι είναι απόγονοί του ; 
Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι το σλάβικο ιδίωμα των Σκοπιανών είναι η «μακεδονική» γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Καλά οι Σκοπιανοί είναι ανιστόρητοι εσείς κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχετε δει ότι σε όλα τα μακεδονικά μνημεία Βεργίνα, Δίον, Πέλλα,  τα πάντα στην Μακεδονία είναι γραμμένα στα ελληνικά ; Και υπογράψατε το ψέμα ότι υπήρχε «μακεδονική» γλώσσα ; Ελληνικά μιλούσαν οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, καταλάβετέ το επιτέλους.  Αυτό λέει η ιστορία.  Να σας πω και ένα αστείο. Σε συναντήσεις δι-πλωματών  των Σκοπίων και της Βουλγαρίας οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούσαν και διερμηνέα για να κατα-λαβαίνουν δήθεν τους Βούλγαρους. Και τους είπαν οι Βούλγαροι «αν δεν διώξετε τον διερμηνέα γιατί κα-ταλαβαίνουμε πολύ καλά τι λέτε θα φύγουμε». Βλέπετε λοιπόν το σλάβικο ιδίωμα των Σκοπιανών που το επικυρώσατε σαν «μακεδονική» γλώσσα μοιάζει πάρα πολύ με τα βουλγάρικα. Κάντε λοιπόν πρόταση στη βουλγαρική κυβέρνηση να ονομαστεί κι αυτών «μακεδονική» η γλώσσα τους.
Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι ο πολιτισμός που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος σε όλο τον κόσμο δεν ήταν ελληνικός. Μα δεν καταλάβατε ότι ο πολιτισμός που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πολιτισμός της αρχαίας Αθήνας και των άλλων πόλεων ;  Παντού όπου έφτανε γυμναστήρια και θέατρα δεν οικοδομούσε ο Μέγας Αλέξανδρος ; Τα γυμναστήρια και θέατρα όμως ήταν κομμάτι του πολιτισμού της αρχαίας Αθήνας και των άλλων  πόλεων. Καταλάβατε λοιπόν τι υπογράψατε ; Ότι ο πολιτισμός της αρχαίας Αθήνας ήταν των Σκοπιανών. Ότι ο Ικτίνος και ο Καλλι-κράτης που έκτισαν τον Παρθενώνα ήταν Σκοπιανοί. Μου φαίνεται ότι ο αμερικανός πρόξενος στην Σμύρνη το 1922 Τζώρτζ  Χόρτον στο εμπιστευτικό σημείωμά του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε δίκιο :«οι έλληνες πολιτικοί είναι τρελοί, δεν φαντάζεστε πόσο είναι τρελοί».
Το ξέραμε όλοι οι Έλληνες κύριοι της κυβέρνησης ότι σας πίεζαν αφόρητα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Βλέπετε τώ-ρα με το διαδίκτυο τα μαθαίνουμε όλα, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν τα πουλημένα ΜΜΕ. Από τότε που διέλυσε το ΝΑΤΟ την πρώην Γιουγκοσλαβία και δημιουργήθηκε η ΠΓΔΜ πίεζαν κάθε ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλήσει την Μακεδονία. Καμία όμως δεν υπέκυψε. Εσείς όμως μια αριστερή κυβέρνηση ξε-πουλήσατε την Μακεδονία. Και σύμφωνα με τα καλά μαθήματα που έχετε πάρει παρουσιάσατε στον ελ-ληνικό λαό ότι κάνατε και κατόρθωμα και απαριθμήσατε και τις ωφέλειες που θα έχει η Ελλάδα. Χωρίς να το καταλάβετε εφαρμόσατε τον μύθο με την αλεπού που κόπηκε η ουρά της σ’ ένα δόκανο και μετά προ-σπαθούσε να πείσει τις άλλες αλεπούδες ότι είναι πιο όμορφες χωρίς ουρά. 
Ναι, τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι να υπάρχει μια δημοκρατία της Μακεδονίας που θα περιλαμβάνει την τωρινή ΠΓΔΜ και την ελληνική Μακεδονία που τόσα χρόνια λιγουρεύονται οι Σκοπιανοί και θα τους είναι αιώνια ευγνώμονες που θα τους την δώσουν. Μη φοβάστε δεν θα το κάνουν τώρα. Οι ισχυ-ροί αυτού του κόσμου έχουν μάθει να περιμένουν. Θα το κάνουν όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος. Και θα είναι ένα κράτος ανδρείκελο που θα τους κάνει όλα τα χατίρια.
Στην ζωή μας τίποτα δεν είναι τυχαίο. Λέει η παράδοση της Ορθοδοξίας ότι στον Γολγοθά που σταυρώθηκε ο Χριστός μας ήταν θαμμένο το κρανίο του Αδάμ. Έτσι και ο τόπος που υπογράφηκε το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι ποτισμένος με το αίμα χιλιάδων Μακεδονομάχων για να απελευθερωθεί η Μακεδονία. Ο λαός των Εβραίων ξεγελάστηκε από τους άρχοντές του και φώναζε να σταυρωθεί ο Χριστός. Στην συμφωνία με τα Σκόπια ένα μικρό μέρος του λαού ξεγελάστηκε από την κυβέρνηση και χάρηκε που ξεπουλήθηκε η Μακεδονία. Με τη συμφωνία με τα Σκόπια η μία και μόνο μία  ελληνική Μακεδονία ανέβηκε στον Σταυρό. Καλή Ανάσταση Μακεδονία μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Κύριε καθηγητή, σας ευχαριστούμε θερμά. Δυστυχώς, όμως δεν είχατε μαθήτρια την κυρία Τζακρη. Αυτό το έγκλημα των Πρεσπων δεν θα μείνει ατιμώρητο. Οι απανταχού Μακεδονες θα κινησουν τις νόμιμες διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, κ.Παπαδοπουλε, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση όπου η απουσία συνείδησης γεωστρατηγικου σχεδιασμού είναι τρομακτικά ολοφάνερη και η παρουσία εθνομηδενιστικων τάσεων επικίνδυνα ενεργή.

    Ο κ.Τσιπρας και ο κ.Κοτζιας ήρθαν στην Βουλή και πανηγύριζαν για την συμφωνία αξιώνοντας σοβαρές και επίπονες διαπραγματευσεις με τα Σκοπια.

    Στην ουσία αυτό που έκανε ο κ.Κοτζιας ήταν να ακολουθήσει το διαπραγματευτικό πλαίσιο που είχε προταθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2008 από την τότε αμερικανιδα πρέσβη στα Σκοπια, Τζιλλιαν Μιλοβανοβιτς.

    Δυστυχως για την περιοχη μας ειδικα, και την Ελλαδα γενικοτερα, αυτή η συμφωνία άνοιξε το γεωστρατηγικό 'Κουτί της Πανδώρας'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωστατηγικέ σχολιαστή δεν μας λες που ακριβώς διαφωνείς αφήνοντας κατα μέρος τις αόριστες γενικολογίες;

      Διαγραφή
    2. Γιατι δεν μας λες εσυ που συμφωνεις.Στην εθνοτητα η στην γλωσσα;

      Διαγραφή
    3. Διαφωνω στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανικανοτητα που τον διακρινει τα εδωσε όλα και μετα ερχεται στην Βουλη και λεει ότι καταφερε ότι δεν καταφεραν τα αλλα κομματα και θριαμβολογει.

      Διαφωνω στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδωσε στα Σκοιπια και σε αλλους να παιζουν γεωπολιτιτα παιχνίδια σε βαρος της Ελλαδος.

      Διαφωνω με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλα ακολουθησε οδηγιες των ΗΠΑ ενώ παλαιοτερα επαναστατουσε εναντιον του ιμπεριαλισμου και του ΝΑΤΟ.


      Οσον αφορα στις 'αοριστιες και γενικολογιες΄' που αναφερεσε, μπορω να στειλω σε οποιονδηποτε ενδιαφέρεται τα τηλεγραφήματα αναμεσα στην αμερικανιδα πρεσβη στα Σκοπια το 2008 και την συμβουλη που εδωσε η STRATFOR στο Υπουργειο εξωτερικων των ΗΠΑ το 2011.

      Διαγραφή
    4. Προς κ Παπαστεργίου: Στο παραπάνω κείμενο αναφέρεις κάποιο συγκεκριμένο αρθρο για το οποίο διαφωνείς με την συμφωνία; Με συγχωρείς αλλά παλι επαναλαμβάνεις γενικολογίες κα αοριστίες του του τύπου γεωπολιτικά παιχνίδια.....κλπ.

      Διαγραφή
    5. Τελικά θα μας πεις εσύ που συμφωνείς;

      Διαγραφή
    6. Ιθαγένεια μακεδονική της Βόρειας Μακεδονίας που δεν έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία και γλώσσα Μακεδονική ,ανήκει στις σλαβικές.Αυτά είναι τα δύο επιχειρήματα της Ν.Δ που για το συνθετικό Μακεδονία συμφωνεί.

      Διαγραφή
  3. Βρε Μπάμπη την διάβασες την συμφωνία; Δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά σχεση με την Αρχαία Μακεδονία και η γλώσσα τους είναι σλαβική.Επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα χωρις να διαβάσεις τα βασικά της συμφωνίας σαν κάποιος ανώνυμος επιπόλαιος προκατειλημμένος σχολιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που κρυβοσασταν εσεις τοσα χρονιά;για καθηγητης φοβερά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ,ΟΠΟΥ ΠΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.