Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη ζήτησε από τον ΥΠΑΑΤ να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις σε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια


Οι ζημιές πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ διότι οφείλονται στη βροχόπτωση και καλύπτονται από τον Κανονισμό

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια σε ολόκληρη την Πέλλα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.  Η κ. Τζάκρη επεσήμανε στον κ. Αποστόλου ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών που αυτή την περίοδο βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής (μπιγκ τοπ, φάερ τοπ, ρόγιαλ γκλόρυ κ.λπ.) πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ διότι οφείλονται στη βροχόπτωση και καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε στην κ. Τζάκρη ότι ο τοπικός ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες προεπισκοπήσεις για τις ζημίες στο σύνολο του Νομού Πέλλας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ θα αποφανθεί αρμοδίως για το μέγεθος της ζημίας και τις ποικιλίες τις οποίες αφορά. Η κ. Τζάκρη υπενθύμισε  ακόμη στον κ. Αποστόλου ότι το πόρισμα της διεπιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε για την εξέταση του ιδίου φαινομένου που παρατηρήθηκε και πέρυσι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου αποφάνθηκε ότι οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις είναι κίνδυνος που καλύπτεται από τον Κανονισμό. 

Πράγματι σε επικοινωνία που είχε η κ. Τζάκρη με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Παππά και τους επόπτες - αρμόδιους για τους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας κ. Αβραμίδου και τους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας κ. Χρ. Καρούσο την ενημέρωσαν ότι χθες και σήμερα και όλες τις επόμενες  ημέρες πραγματοποιούν προεπισκοπήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Πέλλας (Τριφύλλι, Παλαίφυτο, Δροσερό, Αρσένι, Καλύβια, Πολυκάρπη, Ξιφιανή, Ριζάρι κ.λπ.) για την εκτίμηση των συνεπειών των βροχοπτώσεων στις ποικιλίες του επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού που σε αυτή τη φάση βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης, καθώς και στον όγκο και την ποιότητα της παραγωγής. Οι προεπισκοπήσεις θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. 

Η κ. Τζάκρη θα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ μέχρι τη σύνταξη του τελικού πορίσματος.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Πλάκα μας κάνεις κυρία μου εμείς τον πληρώνουμε τον ελγα δεν θα μας κάνετε Χάρι κόψε το δούλεμα πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπη τα ιδια ελεγες και περυσι και φτασατε να μας στειλετε να κανουμε δηλωσεις στους συνεταιρισμους και η διευθύντρια να λεει οτι αυτη η διαδικασία ειναι παρανομη και δεν υπογραφει για να αποζημειωθουμε .
    ΝΑ ξεκουμπιστητε μαζι με τον ακατανομαστο φλαφατα υπουργο σας. μονο για τα πανηγυρια εισαι, αλλα και σε αυτα δεν μπορεις να πας λογω του σκοπιανων. η οργη μας ξεχείλισε να φυγετε. οχι αλλο κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα τα περσινά ΔΊΝΟΥΝ ώριμες ποικιλίες τελείωσαν ΔΕΝ Τ περνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.