Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο Παλαίφυτο η Θ. Τζάκρη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από την ισχυρή χαλαζόπτωση της Κυριακής (φωτο)


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε χθες 4 Ιουνίου 2018 το Παλαίφυτο, το οποίο το απόγευμα της Κυριακής επλήγη από χαλαζόπτωση, σε ένα ευρύτερο μέτωπο που περιλαμβάνει εκτός από το Παλαίφυτο, την Καρυώτισσα, τους Γαλατάδες, τον Άγιο Λουκά και την Κρύα Βρύση, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις δεντροκαλλιέργειες, όπως ροδάκινα, κεράσια,  κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη ενημερώνει τους αγρότες στους παραπάνω οικισμούς ότι το πρωί της Τρίτης 5-6-2018 η Επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Αβραμίδου θα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές ως επικεφαλής κλιμακίου για να προβεί στις αναγκαίες επισημάνσεις, ενώ από σήμερα ήδη έχουν ανοίξει οι αναγγελίες ώστε να προβούν οι παραγωγοί στις δηλώσεις ζημίας. 
Η κ. Αβραμίδου ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι το Τοπικό Κατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας βρίσκεται σε  πλήρη ετοιμότητα να προβεί άμεσα σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις, καθώς, πλην των μονίμων γεωπόνων εκτιμητών που διαθέτει, φέτος έχει προσλάβει εγκαίρως και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων γεωπόνων εκτιμητών, οι οποίοι μπορούν να προβούν σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις -εάν οι δηλώσεις ζημίας γίνουν σύντομα- ακόμη και πριν την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, που βάσει του Κανονισμού είναι δεκαπέντε ημερών και λήγει στις 18 Ιουνίου. 
Η έγκαιρη εξατομικευμένη εκτίμηση κρίνεται αναγκαία διότι αυτή την στιγμή στις πληγείσες περιοχές υπάρχουν ποικιλίες κερασιού, ροδάκινου κ.λπ. που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, έτσι ώστε η καταγραφή των ζημιών να είναι άμεση και αντικειμενική και να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της ζημίας.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. 5 ατομα .....και πολλοι ηταν...ο κοσμος δεν θελει να σας βλεπει , ξεφτιλες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΛΥΨΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΜΕ Ο.60 ΛΕΠΤΑ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΜΕ Ο,25 ΚΑΙ Ο,35 ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΗ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΑ SUPER MARKET 3,45ΚΕΡΑΣΙΑ 1.78 ΡΟΔΑΚΙΝΑ 2.35 ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ''ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ'',ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΨΗΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΨΗΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΤΗΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΣΟ ΕΦΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ,ΠΟΣΟ ΔΕΗ ΠΟΣΟ ΕΦΟΡΙΑ, ΠΟΣΟ ΕΝΦΙΑ,ΠΟΣΟ ΠΟΣΟ ΠΟΣΟ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ,ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ,ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.