Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρθρο του Γ. Σηφάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Οι εθνικισμοί και η πατριδοκαπηλεία θα ηττηθούν και από τις δύο πλευρές των συνόρων


Οι απειλές και οι αθλιότητες της ΝΔ αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες δεν θα φοβίσουν κανέναν και θα εκθέτουν τους εμπνευστές τους

Τις τελευταίες μέρες μετά την υπογραφή στις Πρέσπες της ιστορικής συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, μιας συμφωνίας θεμέλιο για την σταθερότητα, την ασφάλεια, την συν-ανάπτυξη και την ευημερία στα Βαλκάνια και αμοιβαία επωφελούς για τους δύο λαούς, μιας συμφωνίας που μας επιστρέφει το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας , στελέχη της ΝΔ και Χρυσαυγίτες έχουν αποδοθεί σε ακραίες, προκλητικές και θρασύδειλες ενέργειες απειλών σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και μέσω των social media. 

Η ΝΔ, καθοδηγούμενη από την ακροδεξιά της πτέρυγα, αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες για την πρακτική σύμπλευση της με την νεοναζιστική  Χ.Α. σε τραμπουκισμούς και αθλιότητες που προφανώς όχι μόνο δεν πρόκειται να φοβίσουν κανέναν αλλά είναι βέβαιο ότι την εκθέτουν και την απομακρύνουν ακόμη και από νηφάλιους ανθρώπους του συντηρητικού χώρου.

Είναι τέτοιος ο πανικός τους που η χώρα αλλάζει ρότα με την έξοδο μετά από δύο μήνες από την σκληρή επιτροπεία, με την βελτίωση όλων των δεικτών, με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, με τις ενδείξεις ότι η χώρα θα βγει με ασφάλεια στις αγορές, καταφέρνει και λύνει εθνικά θέματα που εκκρεμούσαν πολλές δεκαετίες που έχουν χάσει κάθε ψυχραιμία και μέτρο.

Κάθε σώφρων πολίτης όχι μόνον της Πέλλας αλλά και όλης της Μακεδονίας  και της χώρας καταλαβαίνει ότι η χώρα με την υπογραφείσα συμφωνία παίρνει πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της, βάζει τις βάσεις για να κατακτήσει ηγεμονική θέση στα Βαλκάνια, επιδιώκει την μείωση της επιρροής στην γείτονα χώρα της Τουρκίας, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επέκτασης των μεγάλων εθνικισμών Αλβανίας και Βουλγαρίας ακριβώς από πάνω μας συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση των βόρειων γειτόνων μας κατακτώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και συν-ανάπτυξης μαζί τους. 
Όταν πριν δύο μήνες ήμουν στην Ολλανδία, που σπουδάζει ο γιός μου, με ρώτησε κάποιος από πού είσαι; Από την Ελλάδα απαντώ, από την Μακεδονία. Με κοίταξε απορημένος. Από την Ελλάδα ή από την Μακεδονία με ρώτησε. 

Ακριβώς αυτό λύνουμε τώρα και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ καταφέρνει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με σεβασμό στην ιστορία, στην αξιοπρέπεια των δύο λαών και απολύτως επωφελώς για την χώρα μας. Οδηγεί την λύση ενός προβλήματος που δημιούργησε η ΝΔ με την ανικανότητα της να το επιλύσει  το 1991 όταν μετά την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας εδόθησαν τα ονόματα στα νέα κράτη που δημιουργήθηκαν. 

Η γειτονική μας χώρα, όπως και οι άλλες χώρες της Βαλκανικής είναι εν δυνάμει αγορές για το αγροτικό, το τουριστικό, το πολιτιστικό μας προϊόν, για την μεταφορά τεχνογνωσίας και για τις επιχειρήσεις από την χώρα μας και κυρίως από τις περιοχές μας στη Μακεδονία.
Η συμφωνία, πέραν της επιστροφής της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας,  μας βοηθά να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις δυνατότητες. 

Κανένας εθνικιστής και πατριδοκάπηλος, κανένας φασίστας και κανένα μέλος της ΝΔ που ονειρεύεται πρόσκαιρα κομματικά οφέλη ( μη έχοντας την επίγνωση ότι με τον τρόπο αυτό ρίχνει νερό στον μύλο άλλων) δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εξελίξεις προς όφελος της χώρας, της ειρήνης, της συνεργασίας των λαών, της οικονομικής ανάπτυξης της Μακεδονίας. Και μη νομίζουν ότι θα εξακολουθούν για πολύ ακόμη να παρασύρουν πολίτες ευαίσθητους για την Μακεδονία μας ψαρεύοντας στα θολά νερά της άγνοιας και της έλλειψης ενημέρωσης. 

Όλοι αυτοί που δεν θέλουν να λυθούν ποτέ τα Εθνικά μας θέματα γιατί ακριβώς στην διατήρηση τους βασίζουν την ύπαρξη τους, στηρίζουν τον εαυτό τους, τα κόμματα τους, τις διάφορες οργανώσεις τους που προπαγανδίζουν την διαιώνιση της έχθρας, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας τώρα χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και σε λίγο θα μείνουν «άνεργοι». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Κύριε Σηφάκη εκτός από το να αποκαλείται την συντριπτική πλειοψηφία του λαού φασίστες δεν λέτε κάτι για την ουσία της συμφωνίας που κάνατε πχ με όλα τα προϊόντα που φέρουν το όνομα Μακεδονία τη θα γίνει η με της διεκδίκησης του ουράνιου τόξου κύριε Σηφάκη τη θα γίνει λετε αγορά για τα αγροτικά μας προϊόντα πλάκα κάνετε μαλλον από το να μας αποκαλείται φασίστες και πατριδοκαπηλους δεν λέτε κάτι κύριε Σηφάκη φασίστας κύριε είναι αυτός που πάει κόντρα σε όλους για να κάνει το δικό του και μάντεψε κυριε Σηφάκη ποιος το κάνει αυτό και τότε πείτε τον φασίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειαζεται να δοαβασετε την συμφωνια και ισως, αν θελησετε, κσι τις ανσλυσεις που εχω κανει σε προγενεστερες αναρτησεις μου και σε δεκτια τυπου που εξεδωσα. Η συμφωνια κατοχυρωνει πληρως τα εθνικα συμφεροντα οχι μονο ως προς την αλλαγη ονοματος και Συνταγματος τους βγαζοντας και τους αλυτρωτισμους αλλα με την αναγνωριση τους οτι οτι Αρχαιο στην Μακεδονια ειναι Ελληνικο, το οτι θα βγαλουν το Αρχαιο Ελληνικο συμβολο απο την σημαια τους και στα αγαλματα θα χαρακτηρισουν οτι απεικονιζουν μορφες της Αρχαιας Ελληνικης Μακεδονιας. Ακομη δεν τιθεται θεμα για Μακεδονικη εθνοτητα και μειονοτητα(που φυσικα δεν υπαρχουν) και για αυτο διαμαρτυρονται αυτοι του Ουρανιου τοξου κλπ την ιδια ωρα που οι εδω αντιπαλοι λενε οτι δηθεν αναγνωριστηκε. Στην γλωσσα βαλαμε χαρακτηρισμο οτι ειναι σλαβικη. Ευχαριστως να κανουμε μια συζητηση με πληρη αναλυση της συμφωνιας και τι μπορουμε σαν Πελλα και σαν χωρα να ωφεληθουμε, στην διαθεση σας. Μακρια απο μενα αποψεις οτι οποιος διαφωνει ειναι φασιστας κλπ, υπαρχουν ανθρωποι που δεν γνωριζουν καλα την ιστορια, δεν ξερουν για την συνθηκη του Βουκουρεστιου το 1913 μετα τους Βαλκανικους πολεμους που ειναι διεθνες δικαιο και δεν σηκωνει αναθεωρητισμο και πολλα αλλα.
      Ας σταματησουμε να διχαζομαστε στα Εθνικα θεματα, ειναι οτι χειροτερο για την χωρα

      Διαγραφή
    2. Εσεις διχαζετε τον κοσμο,εσεις οι δημοκρατες και καλα,εσεις βαζετε ταμπελες οι φασίστες,οι τραμπουκοι,εσεις ισοπεδωνεται τα παντα οτι δεν ειναι δικος σας πρεπει να εξαφανιζεται...Ο μυθος της αριστερας καταρριπτεται θα εξαφανιστειτε απο την πολιτικη σκηνη της χωρας να το θυμαστε αυτο εκει στον Συριζα

      Διαγραφή
    3. Την σημερινή μέρα που αποφασίζεται η έξοδος από τα μνημόνια είναι μόνο για γελά κανείς με την έκφραση τέτοιων απόψεων.Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και η επόμενη κυβέρνηση, μην αυταπατάστε, βγάζει την χώρα από τα μνημόνια, έχει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας για κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική τον χρόνο που απομένει, η οικονομία έχει ανάπτυξη, οι εξαγωγές αυξήθηκαν, σώθηκαν χαμηλά κοινωνικά στρώματα με την κοινωνική πολιτική, επιλύει με εθνικά συμφέροντα τρόπο εθνικά θέματα ( όσο και να ουρλιάζουν αυτοί που θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο), σταμάτησε την κλεψιά, την αρπαχτή, την λαμογιά, ελέγχει τις λαμογιές αυτών που κατέκλεψαν το δημόσιο χρήμα ( NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ, εξοπλιστικά, θαλασσοδάνεια κλπ κλπ).
      Το παλιό πολιτικό σύστημα θα μείνει πάλι στην γωνία να αναπολεί την επιστροφή στο φαύλο παρελθόν και στον πελατειασμό του. Και τώρα δίνει τα ρέστα του μήπως εκμεταλλευτεί αυτά που ξέρει καλά, το ψέμα, την συκοφαντία, την φθορά συνειδήσεων, την παραπληροφόρηση.
      Θα αποτύχουν. Στις εκλογές που έρχονται ο λαός θα εμπιστευτεί πάλι την Αριστερά για την νέα μεταμνημονιακή φάση για να τρέξει η οικονομία με άλλο παραγωγικό πρότυπο βασισμένο στις κοινωνικές ανάγκες και στην παραγωγή.

      Διαγραφή
  2. ρε Σηφακη οταν φωνάζαμε πριν 5 χρονια μας λέγατε αγανακτισμένους τώρα μας λέτε φασίστες τελικά τι ισχύει; δεν μπορεί το 70-80% εδώ στην μακεδονια να το λέτε φασίστες ΝΤΡΟΠΗ
    Έρχεται ο καιρός που θα πιάσετε πάλι 4% κοντά είναι ΕΜΕΙς ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΄΄ΦΑΣΙΣΤΕΣ΄΄(για εσάς)
    ένας πρώην ψηφοφόρος από Πολυκαρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λεει κανενας φασιστα αυτον που δεν ειναι, αυτους τους τραμπουκους ομως που απειλουν εμας, τα παιδια μας και ειναι οργανωμενοι στην εγκληματικη οργανωση Χ.Α. πως να τους πουμε; Παναγιες;

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς όλοι σας τα έχετε ισοπεδώσει παράγετε αγανακτισμένους φασίστες τώρα άθελά σας η εσκεμμένα βγάζετε τόσο μεγάλη αντίδραση στο κόσμο από τις δηλώσεις σας

      Διαγραφή
  3. Κύριε Σηφάκη είμαι ένας απλός πολίτης που διαφωνώ με την συμφωνία που κάνατε με ποιο δικαίωμα με αποκαλείται φασίστα και όλα αυτά που λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν σε λέει έτσι επειδή διαφωνείς φίλε, εσένα σου λέμε κάθησε να διαβάσεις και ότι θέλεις να ρωτήσεις για να καταλάβεις ότι κάποιοι επιτήδειοι μια καλή συμφωνία που μας δίνει μεγάλες δυνατότητες πάνε να την αμαυρώσουν στα μάτια του κόσμου μόνο με κραυγές χωρίς επιχειρήματα

      Διαγραφή
  4. Την απάντηση θα την πάρεις σύντομα από τον λαό της Πέλλας, τόσο εσύ, όσο και η ανεύθυνη Κυβέρνηση που στηρίζεις! Αντί ν' ασχολείσαι με τη Ν.Δ. καλό θα ήταν να μας πεις κάτι για τον συνάδελφό σου Βουλευτή εκ Φλώρινας που σέρνει πρώτος τον αλυτρωτικό χορό των γειτόνων μας....Εκτός κι αν, όταν αναφέρεσαι σε επίλυση του εθνικού αυτού θέματος, εννοείς την υιοθέτηση τέτοιου είδους πρακτικών!!! Και κάτι τελευταίο, όποιος σας αποδοκιμάζει δεν σημαίνει ότι είναι φασίστας, αλλά αντίθετα φασιστική εκ μέρους σου είναι αυτή ακριβώς η ισοπεδωτική θεώρηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντησα πριν, σε καμια περιπτωση οποιος διαφωνει δεν χαρακτηριζεται ετσι.Η διαιρεση του λαου σε πατριωτες και προδοτες, λιγοτερο η περισσοτερο Ελληνες ειναι φασιστικη αντιληψη. Κανενας δεν μπορει να δωσει πιστοποιητικα πατριωτισμου. Ομως δυστυχως εχουμε σε αυτη την κοινωνια και εμπορους πατριωτισμου για να διατηρουν θεσεις, οργανωσεις, Κομματα.Αυτοι δηλητηριαζουν τους πολιτες που ειναι λογικα ευαισθητοι στα Εθνικα θεματα και τους ντοπαρουν εθνικιστικα αντι να μορφωνονται οι πολιτες στην ιστορια της χωρας τους και να ειναι γνωστες και νηφαλιοι για να κρινουν

      Διαγραφή
    2. Ξανά ρωτάω κύριε Σηφάκη ως απλός πολίτης που διαφωνώ με την συμφωνία σας με ποιο δικαίωμα με χαρακτηρίζεται φασίστα πατριδοκαπηλο ποιος νομίζετε ότι είστε ζητήστε συγγνώμη και πάρτε πίσω τους χαρακτηρισμούς είμαι ένας απλός πολίτης δεν ανήκω πουθενά κοιτάζω την δουλειά και απαιτώ σεβασμό

      Διαγραφή
    3. Εφόσον κ. Σηφάκη, όπως λέτε, η διαίρεση του λαού σε πατριώτες και προδότες είναι φασιστική αντίληψη, τότε ασφαλώς και παραδέχεστε ότι επίσης φασιστική αντίληψη ήταν και η διαίρεση του κόσμου σε γερμανοτσολιάδες και πατριώτες που το κόμμα σας έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ή μήπως όχι;

      Διαγραφή
    4. Εκτός από αυτό το παραμύθι ότι , δήθεν, αποκαλείται ο απλός κοσμος που έχει απορίες ή διαφωνεί ως φασίστας έχετε να πείτε τίποτα άλλο επί της ουσίας; για παράδειγμα: διαφωνώ με την συμφωνία για αυτό τον λόγο, τι έχετε να μου πείτε; αντε να ακούσουμε κάτι εκτός από άναρθρες κραυγές

      Διαγραφή
  5. Εκει στον Συριζα εχετε τρελες εμμονες,δεν γινεται να αποκαλειται ολους φασιστες,δεν γινεται αυτο που κανετε,ειστε τοσο καλοι εσεις που δεν σηκωνετε κριτικη;Αυτα εδω θα σας βγουν οταν ερθει η ωρα...Κυριε Σηφακη ειστε ενταξει;Περιμενετε ψηφο απο Αλμωπια;Για να δουμε πως θα την ζητησετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλμωπία ξέρει τον Σηφάκη, μην στεναχωριέσαι, ούτε τώρα θα τον μάθει ούτε τώρα θα σταματήσει να τον ψηφίζει, θα τρίβετε τα ματάκια σας

      Διαγραφή
    2. Εσύ αυλικέ θα τρίβεις τα μάτια σου. Θα πας επιτέλους να δουλέψεις

      Διαγραφή
  6. Εδώ που τα λέμε ΚΥΡΙΕ εσύ πήγες στην Ολλανδία και τους έβαλες διαγώνισμα γεωγραφίας επιπέπου πανελληνίων εξετάσεων!!! Καλά-καλά τω παιδιά στα σχολεία μας δεν ξέρουν γεωγραφία με τα βιβλία και τις εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που έχετε δώσει....Τώρα δηλαδή δε θα ξαναλέτε εσείς -ολοι οι πολιτικοί εννοώ!!!- τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (φτου-πιπέρι στο στόμα!) γιατί είναι δεδομένο ότι πια τα ΟΛΛΑΝΔΑ -και τα κάθε "ΟΛΛΑΝΔΑ" του κόσμου- δεν καταλαβαίνουν και μπερδεύονται!!! ΠΟΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΙΑ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!....ΠΟΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ....ΠΟΙΑ ΘΡΑΚΗ??? ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλάβαινες και εσυ τι λες καλά θα ήταν..

      Διαγραφή
  7. Μια απλή ερώτηση κύριε Σηφάκη και θέλω να απαντήσετε. Οι άνθρωποι που σας αγαπούν πραγματικά και βρίσκονται δίπλα σας, όχι όσοι προαυλίζονται μαζί σας και σας χτυπούν τις πλάτες συμφωνούν με τις ενέργειές σας; Τους ρωτάτε αυτούς τους ανθρώπους, έτσι απλά για μια φιλική ανθρώπινη συμβουλή; Αναφέρομαι στους ανθρώπους που και πάλι θα είναι δίπλα σας όπως ήταν μέχρι τώρα στο πλευρό σας όποια θέση και αν κατείχατε. Αν συμφωνούν με τις αποφάσεις σας προχωρείστε. Αν όχι, να αρχίσετε να προβληματίζεστε. Γιατί οι σύντροφοι του οποιοδήποτε Κόμματος δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σας αγαπούν περισσότερο από τους πραγματικούς συγγενείς και φίλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε ανθρωπος που θελει να διαβασει η να συζητησει καταλαβαινει οτι η συμφωνια ειναι πολυ καλη για τα εθνικα συμφεροντα και για την Μακεδονια. Αυτο καθε μερα θα το καταλαβαινουν και περισσοτεροι. Το προβλημα ειναι να αρχισει ο κοσμος να ενημερωνεται.Αυτο δεν θελουν αυτοι που ουρλιαζουν σαν λυσσασμενοι.
      Θα δειτε στην πορεια,ολοι οι λογικοι και νοημονες θα κατανοησουν και θα ενισχυσουν την καλη συμφωνια.
      Πρωτη φορα αναγνωριζεται πληρως η Ελληνικοτητα της Αρχαιας Μακεδονιας, αλλαζουν η σημαισ, το ονομα και το συνταγμα τους, δεν αναηνωριζεται καμια Μακεδονικη εθνοτητα και μειονοτητα, η γλωσσα τους εντασσεται στις σλαβικες γλωσσες ( ενω τοσες δεκαετιες βρισκεται στην λιστα του ΟΗΕ ως Μακεδονικη). Που διαφωνουν οι κραζοντες; ας μας πουν και ας το αποδειξουν!!
      Ολο το προβλημα ειναι οτι ελυσε το Εθνικο θεμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ελυναν αλλοι θα ηταν η ιδια συμφωνια Εθνικος θριαμβος!! ο Μητσοτακης εχει ηδη δεσμευτει στους ξενους οτι δεν θα την ακυρωσει, μπορει και να την ψηφισει κιολας. Εξ αλλου η θεση της ΝΔ εκφρασμενη απο τιν προεδρο της τον Ιανουαριο 2018 στα Λουτρα Ποζαρ ηταν συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο εναντι ολων, δηλαδη αυτο που εγινε.Υποκριτικα, λογω συλλαλητηριων και ψηφων, μιλα αλλιως με το μυαλο πως θα την υλοποιησει ριχνοντας τον μουτζουρη στον ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή Σηφάκη, το μόνο που έγινε με τη συμφωνία είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό; Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι στην ουσία εσείς τους παραχωρήσατε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα; Οι αστερίσκοι που βάλατε θα ξεφτίσουν και κανείς δεν θα τους θυμάτε! Το παραμύθι περί ΟΗΕ και μακεδονικής γλώσσας απευθύνεται σε αδαείς διότι το μόνο που τέθηκε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών το 1977 είναι το πώς θα προχωρήσουν οι χώρες που δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο σε μεταγραμματισμό (transliteration) των γεωγραφικών τους ονομάτων με λατινικά γράμματα, για λόγους τυποποίησης.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.