Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλαλητήριο στα Σκόπια: Όχι στη αλλαγή του ονόματος και πρόωρες εκλογές



Μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες στα Σκόπια η αντιπολίτευση, με τον ηγέτη της, Χρίστιαν Μιτσκόσκι (VMRO DPMNE), να ζητάει πρόωρες εκλογές και να αντιτίθεται στην αλλαγή ονόματος.

«Ας τους σταματήσουμε προτού είναι αργά, πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μαζί με τις προεδρικές, ας σχηματίσουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών 100 μέρες πριν από τις κάλπες και ας δούμε αν ο λαός συμφωνεί με αυτά που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του» είπε ο Μιτσκόσκι.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και ότι απαιτείται ευθύνη και αποφασιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εκφοβίσει τον κόσμο για να μην πάει στη συγκέντρωση.

«Το μήνυμα είναι ένα και μόνο ένα: φτάνει, αρκετά. Οι υποσχέσεις του Ζάεφ έχουν γίνει ανέκδοτα. Είπε “όχι συνομιλίες για την ταυτότητα” αλλά είδαμε ότι τελικά αποφάσισε μόνος του. Είπε ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι αλλαγή ταυτότητας, αλλά το Σύνταγμα είναι το βιβλίο της γέννησής μας. Ο Ζάεφ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν θα υπάρχει πισωγύρισμα. Το VMRO δεν θα υποστηρίξει αναθεώρηση στο Σύνταγμα για να αλλάξει η ονομασία».

Ο Μιτσκόκσι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για οικονομικές αποτυχίες, ψεύτικες υποσχέσεις, μείωση συντάξεων, κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.ά. και υποστήριξε ότι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι πατριώτες είναι στη φυλακή.

«Είμαι απογοητευμένος που διαπραγματεύονται για να αλλάξει το όνομά μας», δήλωσε στο Reuters ο 41χρονος λογιστής Κιρίλ Στογιανόφκσι: «Το όνομά μας δεν πρέπει να αλλάξει, το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο ΝΑΤΟ προτού περάσουν 10 ή 15 χρόνια οπότε γιατί το κάνουν;»

Το «παρών» στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές μέσω βίντεο λέγοντας: «Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται ηγέτες με θάρρος, σας συγχαίρω που καταφέρατε να αποκαταστήσετε το κόμμα, μπορείτε να υπολογίζετε σ' εμάς, ελπίζω να βάλετε τη χώρα στον σωστό δρόμο».






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Πατριώτες' (νουμερα) έχει παντού , δεν ειναι δικό μας προνόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μόνα νούμερα που βκπεω είναι κάποιοι δαν εσένα.
      Αυτοι ποιο πανω υπεεασπιζονται με ξένες πλάτες, κλεμμένο όνομα και ιστορία και όχι μόνο αυτό αλλά δεν τους φτάνει και θέλουν και παραπάνω και το.παίζουν και δύσκολοι.
      Όταν βλέπουν κάποιους σαν και του λόγου σου ,η σαν αυτούς που ψηφισατε να μας κυβερνήσουν ,λογικό είναι να παίρνουν θάρρος.
      Όχι 10 και 15 χρόνια 1015 να κάνουν ,αυτοι έχουν το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνετε??
      Στην απ εξω απο ΝΑΤΟ και ΕΟΚ ,στην πείνα.
      Και σταματηστε κάποιοι ντεμεκ πατριώτες την μια στα συλλατηρια,και την αλλη στα καζίνο και στους οδοντιάτρους των Σκοπίων.

      Διαγραφή
    2. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θα σε περιμένουν μπατιριμενε Ελληνα 1015 χρόνια.Βρε απερίγραπτε θα την βάλλουν με το σκέτπ Μακεδονία.
      Τα πολιτικά κόμματα το εχουν αντιληφθεί που γνωρίζουν από διεθνείς διαπραγματεύσεις λίγο πολυ συμφωνουν σε σύνθετο ονομα παρόλο το μεγάλο πολιτικό κόστος Τώρα με κάτι σαν εσένα που ανεύθυνα πλειοδοτείς σε πατριωτικές κορώνες στο διαδύκτιο χωρίς να απολογηθείς σε κανένα αν φύγει και το συνθετικό δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.καληνύχτα και καλά ξυπνητούρια.

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΕΧΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ...........................

      Διαγραφή
    4. Μα καλά
      Τέτοια ταύτιση ιδεών??
      Ουτε ο Καρανίκας να ήσουν.


      Ιδού τι είπε ο ίδιος


      Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα είναι φοβερό. Έγιναν και οι συγχωριανοί μου εθνικια ενώ είναι όλοι μα ολοι και ολες μετανάστες ,προσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου. Μια ζωή θάλασσα και λίμνη μέχρι πριν 100 χρόνια που η αποξήρανση της λίμνης δημιούργησε την περιοχη …Και έχουν για μύθο τον Μεγα Αλέξανδρο να στέκεται στην περιοχή για να συνομιλήσει με κατοίκους….Προφανώς εννοεί ο μύθος τα ψάρια, γιατί μόνο τέτοια υπήρχαν όταν ζούσε και ο ίδιος, στην περιοχή. Και βγαίνουν τα αμόρφωτο εθνικια και επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο…
      Έλεος!».

      Πηγή: Παραλήρημα από Καρανίκα: «Αμόρφωτα εθνίκια» οι συγχωριανοί του που «ουρλιάζουν για τον Μέγα Αλέξανδρο» | iefimerida.gr

      Διαγραφή
  3. Ξεχνάς
    Οτι με τον ορο βέτο, ενα κράτος μέλος ρου ΝΑΤΟ δεν συναινεί να μπει κάποιο άλλο.
    Αριδαία να θέλουν να λέγονται τα Σκόπια η βόρεια Θεσσαλονίκη δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ.
    Αλλά
    Αυτό θέλουν να μην αλλάξουν το όνομα, να μην πειράξουν το σύνταγμα τους και να χουν βλέψεις για μετά.
    Και.μου λες ρε απεειγραπτε για πολιτικός κόστος???
    Τι ποιο μεγαλο κοστος απο το όχι του δημοψηφίσματος που το κάνατε Νάι??
    Και γιατί αφού δεν έχουν βλέψεις όπως κατηγορείται τους αλλους δεν διαλεξαν να λέγονται νότια Γιουγκοσλαβία
    Η νότια δημοκρατία της πρωην Γιουγκοσλαβίας αφού με εκείνους τους ενώνουν ποιο πολλά???
    Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να λεγονται ανατολική Αλβανία η δυτική Βουλγαρία.
    Αλλά ο άνθρωπος που είναι πισω απο αυτό το κρατίδιο και χρόνια τώρα δουλεύει,όταν πριν χρόνια έστελνε αφειδώς δολάρια για να διαμορφώσει συνειδήσεις,φαινεται οτι τα δολάρια του έπιασαν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς έχουν καταφέρει να μας βάλουν να μαλώνουμε μεταξύ μας απορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ μας εννοείς τους Έλληνες? Γιατί εγώ με τους νεοναζί, τους χρυσοφορεμένους δεσποτάδες, τους Φαήλους και τους Φράγκους, τους Λάτσηδες τους Κοκκάληδες τους Μαρινάκηδες και τους Βαρδηνογιάννηδες, δεν νιώθω και πολύ "μεταξύ μας"...

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστα τα ειπες.
      Μπράβο τους άξιζε φίλε μού.
      Οι σύντροφοί, οι κουκουλοφόροι, οι ρουβικωνες δεν έχουν ον/μο.

      Διαγραφή
  5. Και πολύ ανάλυση μεγάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.