Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Παραχωρείται από το ΥΠΑΑΤ η χρήση κτιρίου στην Αριδαία για ίδρυση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ

Παραχωρείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Αλμωπίας η χρήση κτιρίου στην Αριδαία (μέσα στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ) για την δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ

Αυτή την βδομάδα υπογράφεται από τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου αφού ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ο Γιάννης Σηφάκης παρακολούθησε από πολύ κοντά το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας τόσο όσον αφορά την έγκριση όσο και την σύντομη διεκπεραίωση του σε όλα τα στάδια. Ο φάκελος εξετάστηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Γης του Υπουργείου μετά από σύμφωνη γνώμη και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και απεστάλη στο Υπουργείο την Πέμπτη 7/6/2018.

Ο βουλευτής σε συναντήσεις του για το θέμα αυτό με το γραφείο Υπουργού και με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου την Πέμπτη 7/6/18 ανέδειξε τον ευγενή κοινωφελή σκοπό της παραχώρησης και ζήτησε την επίσπευση των τελικών υπογραφών. Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο αρμόδιος από το γραφείο Υπουργού είναι σύμφωνοι.

Το αίτημα για παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου που υπεβλήθη από τον Δήμο Αλμωπίας περιλαμβάνει τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό των απαραίτητων εργασιών στο υφιστάμενο κτήριο για την συντήρηση και την επισκευή του.

Περιληπτικά το έργο θα περιλαμβάνει:

1. Αποξήλωση κουφωμάτων
2. Αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή
3. Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων
4. Εσωτερικά- Εξωτερικά κουφώματα
5. Χρωματισμοί
6. Θερμοπρόσοψη
7. Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση
8. Λουτρά- Κουζίνα
9. Σύστημα θέρμανσης- ψύξης
Ο προϋπολογισμός δαπάνης του έργου , προμελετήθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας σε 45.910,34€

Ο Βουλευτής επιδιώκει παράλληλα την άμεση χρηματοδότηση του έργου.
Η δημιουργία στέγης διαβίωσης ΑΜΕΑ , αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους και βασικό αίτημα της Κοινότητας ΑΜΕΑ στην περιοχή της Αλμωπίας (Ειδικό Σχολείο, Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αναπηρία, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ κ.λ.π.) και υποστηρίζεται από όλη την τοπική κοινωνία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…