Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βροντερό «όχι» από Πέλλα στην σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια! (βίντεο)


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην Πέλλα, στην κεντρική εκδήλωση- διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με σκοπό να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην τελική συμφωνία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ.

Το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για τις 19.30 στην κεντρική πλατεία του χωριού, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από το άγαλμα του Έλληνα Μακεδόνα Στρατηλάτη και οι ομιλίες ξεκίνησαν στις 8.00 μ.μ.. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, πολίτες από την Πέλλα αλλά και από γειτονικούς νομούς φώναξαν συνθήματα, όπως “ Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία”, “ Ελλάς - Ελλάς - Μακεδονία”, “ Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία”, “Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”.

Οι ομιλητές 

Στην κεντρική συγκέντρωση ομιλητές ήταν οι:
- Βασίλης Στεργιούλας, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας
- Γρηγόρης Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας 
- Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας  
- π. Ιωάννης Σπυρίδης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας,  
- Δημήτρης Καραμήτσος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής  
-Μιχάλης Πατσίκας, εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων, μέλος της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας 

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά την ομιλία του στην Έδεσσα, βρέθηκε και στην Πέλλα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό, ζητώντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο της Πέλλας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ αξιοσημείωτες ήταν, μεταξύ άλλων, οι παρουσίες του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Γεωργίου Καρασμάνη και του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Αρ. Φωκά.
Σημειώνεται ότι στην Πέλλα βρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία της Βουλγαρίας και της Ιαπωνίας, ώστε να καταγράψουν την αντίδραση του κόσμου.

Ο δήμαρχος Πέλλας
«Με πράξεις γίνονται οι πατρίδες, όχι με ευχές, συνθήματα και λεονταρισμούς χωρίς αντίκρισμα. Να το ξέρουν και οι γείτονες. Δεν αρκεί να το γράψεις στο Σύνταγμα και να το κάνεις μάθημα στο σχολείο. Δεν έγινε έτσι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία, ούτε η Αλβανία, ούτε καμιά άλλη χώρα στη γειτονιά μας ούτε αλλού στον κόσμο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος με ιστορικά στοιχεία έκανε γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατακρίνοντας παράλληλα την στάση του γειτονικού κράτους:
«Εδώ στην Πέλλα, στην πρωτεύουσα των Μακεδόνων, εδώ, κυριολεκτικά, εδώ στο κέντρο του πολιτισμού και της δόξας των Μακεδόνων. Από εδώ η φωνή μας θα ακουστεί καλά στα Σκόπια και στον κόσμο όλο. Σκοπιανοί γείτονες, ακούσατε ποτέ τους Έλληνες να λένε πως οι πόλεις και τα χωράφια σας θα πρέπει να προσαρτηθούν στην Ελλάδα;  Όχι. Σεβαστήκαμε το δικαίωμά σας να κτίσετε το κράτος σας και το μέλλον των παιδιών σας. Κι εσείς πως μας απαντήσατε; Με κίβδηλους χάρτες και βλακώδεις ισχυρισμούς για το αίμα που τρέχει στις φλέβες σας. Πώς εμείς είμαστε οι ημίαιμοι ενώ εσείς τα καθαρόαιμα; Mήπως σας ξεγέλασε η ανοχή των δικών μας κυβερνήσεων και μας περάσατε για μαλθακούς; Για δείτε εδώ!!!  Για να το ξεκαθαρίσουμε! Τέρμα οι ευγένειες! Ή κόβετε κάθε κουβέντα και πετάτε από το σύνταγμα και τους χάρτες σας τις διεκδικήσεις και σταματάτε να διδάσκετε στα νέα παιδιά το ψέμα, ή θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα». 
Και ο κ. Στάμκος κατέληξε ως εξής:
«Εγώ, ο δήμαρχος της Πέλλας, θα τους καλέσω (σ.σ. τους Σκοπιανούς) να έρθουν εδώ να αποτίσουν φόρο τιμής στον τόπο που γαλούχησε ένα παγκόσμιο πολιτισμό και μια παγκόσμια προσωπικότητα. Να δω τί μάθανε και πόσο σέβονται την ιστορία που φωτίζεται από τις ελληνικές αξίες αλλά είναι πια παγκόσμια. Να δω, εν τέλει, πόσο καλοί γείτονες είναι.
Γιατί δεν είμαστε μονάχα ψηφοφόροι αλλά και γονείς και παππούδες των γενιών που θα έρθουν. Και δεν έχουμε καμιά διάθεση να τους κληρονομήσουμε την ηττοπάθεια και τον ωχαδερφισμό. Στα αυτιά τους όπως και στ’ αυτιά των γειτόνων μας θα αντηχεί πάντα, δυνατά και με ψυχή. Η Μακεδονία είναι Ελληνική!».
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι “ παραχαράσσει την ιστορία”, ενώ στράφηκε προσωπικά και εναντίον υπουργών, με αφορμή τις δηλώσεις τους γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Δείτε τις εικόνες μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

silmapel


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ Ε?
    ΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ!
    ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ!
    10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ 100 ΘΑ ΜΕ ΖΗΤΑΤΑΙ!
    ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα σας στείλουν και στην Μακρόνηνησο και τότε θα καταλάβεις τι ειναι φασισμός, που θύμωσες επειδή δεν σε έδειξε η τηλεόραση.Για να δεις τον εαυτό σου στη τηλεόραση πήγες 'πατριώτη'.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι το μηνυμα 10:41 δεν αναφερονταν στην προσωπικη προβολη αλλα στην προβολη του συλλαλητηριου απο τα ελληνικα μεσα επικοινωνιας.Επρεπε να δειξουν τον αγωνα και την αγωνια του κοσμου για ενα ευαισθητο εθνικο θεμα.Η αποσιωπηση αυτη ηταν τυχαια; Δε το νομιζω

      Διαγραφή
    3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 2΄03 .ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?

      Διαγραφή
    4. Προς 4:10 Τράβα στην Αννίτα , θα σου αφιερώσει ολόκληρη εκπομπή.

      Διαγραφή
    5. Κουμουνιστές που εφαρμόζουν μνημόνια και επιτρέπουν την είσοδο μιας χώρας στο ΝΑΤΟ.Οτι αρλούμπα σου κατέβει το γράφεις!!!

      Διαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΤΟΡΚΑ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ Η΄ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ;
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κυρ γιωρτος ο καρασμανης εμφανιστηκε ή εκουσε την προτροπη του κουλη;
    πιστευω οι κατοικοι τησ πελλας να μην επιδειξουν μνημη χρυσοψαρου στις επομενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για συγκεντρωση στην πρωτευουσα της Μακεδονιας την Πελλα, ηταν τραγικα μικρη. Το πανηγυρι τελικα ηταν η πασαρελα των πολιτικων και οχι το νοημα του τοσο σοβαρου εθνικου θεματος. Δυστυχως για περιοχη μας ενω θα μπορουσε δεν εγινε το επικεντρο λογω προχειροτητας των διοργανωτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην στεναχωριέσαι Ελληνα τα κανάλια θα καλύψουν την gay παρέλαση και το φωτισμό της Βουλής στα gay χρώματα μιλάμε για πρόοδο ανάπτυξη έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις καφετέριες είχε περισσότερο κόσμο από ότι κάτω από την εξέδρσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγα τον κόσμο .Κάτι ψευτοπολιτικοί κάναν πασαρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.